Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOLNI TENIS

Jeger: Htjela bih biti kao Tamara Boroš

Tamara Boroš
Marko Prpić
14.01.2010.
u 10:28

Poznato je da je Hrvatska kroz stolni tenis ostvarila mnoge uspjehe, ali isto tako je znano da iza naših najboljih stolnotenisača i stolnotenisačica, odnosno Tamare Boroš i Zorana Primorca postoji određena praznina.

Ipak, tješi činjenica da u onim najmlađim dobnim kategorijama definitivno imamo one koji bi jednog dana mogli uskočiti na njihovo mjesto.

Jedna od naših najperspektivnijih igračica je svakako Mateja Jeger. Iako u Hrvatskoj možda još i nije među najpoznatijim sportašicama, u Europi je, u svojoj kategoriji ne samo jedna od poznatijih već i jedna od najboljih. Mlada igračica HASTK Mladost Iskona od prvog siječnja ove godine drži drugo mjesto na europskoj kadetskoj rang-listi i 14. na svjetskoj.

- Mislim da je to drugo mjesto definitivno moj nadraži i najveći uspjeh, premda mi je jako drag i prvi međunarodni turnir koji sam osvojila u Francuskoj, jer sam tada vidjela gdje sam i kako stojim među svojim godištem - kaže Mateja, koja je stolni tenis počela igrati u prvom razredu osnovne škole, a zatim nekoliko godina kasnije shvatila da je to ono što želi raditi.

- Treniram uglavnom dva puta dnevno, a vikendom sam obično na turnirima. U klubu imam dobru ekipu mojih vršnjakinja, a pomalo sam počela trenirati i sa starijim curama, tako da sam zadovoljna.

Mateja je inače prvakinja Hrvatske i u kadetskoj i u juniorskoj kategoriji i to pojedinačno, ekipno i u paru.

- U kadetskoj kategoriji baš i nemam konkurencije, no, u juniorskoj su tu Ivana Tubikanec i Mirna Tomić i protiv njih su uvijek dobri mečevi.

U domaćoj ligi Mateja nastupa za STK Mladost Iskon, te je tako, u posljednjem kolu jesenskog dijela natjecanja u susretu protiv HASTK Mladost Iskona odmjerila snage s Tamarom Boroš.

- Tada sam prvi put igrala protiv Tamare i moram priznati da mi je to bilo odlično i općenito mi se jako svidjelo da su i Tamara i Park željele igrati, jer nemamo često priliku igrati s tako dobrim igračicama.

Inače priliku da potvrdi i opravda svoju visoku poziciju na europskoj rang listi, mlada Zagrepčanka će imati već za desetak dana u slovačkom Topolcanyju gdje će od 22. do 24. siječnja nastupiti na europskom Top 10 turniru za kadete i juniore.

- Želja mi je plasirati se među prve tri u Slovačkoj, a najveća konkurencija mi je Rumunjka Bernadette Szocs. Isto tako, premda sam već osvojila nekoliko međunarodnih turnira, još nikad nisam napravila neki veći rezultat na europskim prvenstvima, tako da mi je velika želja uzeti medalju na Europskom prvenstvu u srpnju, te bih se isto tako željela kvalificirati na olimpijske igre mladih.

- Iskreno se nadam da ću jednoga dana biti kao Tamara, stvarno želim uspjeti i krenuti njezinim stopama, a ako ću dobro raditi i trenirati mislim da bih svoj cilj i mogla ostvariti - kaže Mateja koju njezin trener Alen Ivančin opisuje kao velikog radnika, te marljivu i stabilnu igračicu s vrlo brzom reakcijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije