Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna pirueta

Japanka Kokubun bez premca izvela slobodni program

'11.12.2009. Zagreb, Hrvatska - U Ledenoj dvorani Doma Sportova danas je odrzana Zlatna pirueta Zagreba 2009, medjunarodno natjecanje u umjetnickom klizanju.Nora Hoffmann i Maxim Zavozin.Photo: Igor K
'Igor Kralj/PIXSELL'
12.12.2009.
u 17:10

Pobjednica 42. zlatne piruete u konkurenciji klizačica je Japanka Shion Kokubun koja je nakon kratkog programa bila druga. Do srebra je doklizala Ruskinja Jekatarina Kozirjeva, dok je prva nakon kratkog programa, Ruskinja Katarina Gerbolt, bila tek treća.

Naša mlada nada Mirna Librić na kraju je osvojila deseto mjesto. Nešto lošije izvela je svoj slobodni program negoli kratki. Marija Dikanović osvojila je 12. mjesto. Kod sportskih parova ostao je isti redoslijed kao nakon prvog dana. Prvi su Rusi Lubov Ilušečkina i Noradi Maisurace. Drugi su bili Anastasia Martuševa i Aleksej Rogonov iz Rusije, dok su Bugari Nina Ivanova i Filip Zalevski bili treći.

Dobili smo i pobjednike u plesnim parovima. To su Izraelci Aleksandra i Roman Zarecki. Mađari Nora Hoffmann i Maxim Zavozin su odustali od natjecanja pa su drugo mjesto osvojili Rusi Jekaterina Rjazanova i Ilija Tkačenko.

Nakon prvog dana natjecanja u vodstvu kod klizača je sjajni Kazahstanac Denis Ten. Osmi s posljednjeg SP-a, sudionik ZOI u Vancouveru 2010. Boris Martinec nakon kratkog programa je na 13. mjestu, dok je mladi Ivor Mikolčević u svom prvom seniorskom nastupu na 17. mjestu. (dm)

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije