Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA KOSTELIĆ

Ivica: Napadam i veliki Kristalni globus

\'24.09.2010, Bergstation Hahnenkammbahn, Kitzbu009Fhel, AUT, Godelu009Fbergabe Kitzbu009Fhel Hannenkammrennen, im Bild Ivica Kostelic, Schirennlu008Aufer, Sieger der kobiantionswertung des Hah
Pixsell
26.09.2010.
u 14:14

- Priključio nam se novi serviser koji cijeli dan i noć "pegla" skije. Sad više neću zaostajati po šest desetinki na 25 sekundi ravnice - smatra Kostelić.

Ivica Kostelić u jeku je priprema za novu sezonu, koja počinje 22. listopada u Söldenu. Zbog dobivanja gondole u Kitzbühelu sa svojim imenom, u petak i subotu malo se "odmarao", no već je danas na snijegu u Hintertuxu.

Vozit će sve utrke

– Protekli mjesec bili smo na Zermattu, puno smo trenirali, svaki dan jednu disciplinu plus slalom. Zasad sam jako zadovoljan – rekao je Ivica.

Najbolji hrvatski skijaš opet će napadati sam vrh ukupnog poretka.

– Uvjet za to je da budem zdrav. A bude li tako, mogao bih do plasmana među prva tri. A ako se već borim za jedno od prva tri mjesta, onda mogu i za ukupnu pobjedu, jer je samo to vrh – smijući se rekao je Ivica i otkrio da još nije odustao od ukupne pobjede u Svjetskom kupu.

Zato će voziti sve utrke. A puno će mu značiti i pojačanje u timu, serviser i pomoćni trener Danijel Andesilić.

– To nikad nisam vidio, doslovno dan i noć pegla skije. Imam osjećaj da će nam to u idućoj sezoni donijeti puno dobroga. Posebno u brzim disciplinama u kojima sam imao puno problema sa skijama – rekao je Ivica te objasnio:

– Najbolji je primjer Garmmisch-Partenkirchen gdje sam imao šest desetinki zaostatka na ravnici koja je trajala 25 sekundi. A to nema smisla. Kad bismo prepolovili te zaostatke na pola, tada bih i u brzim disciplinama uvijek bio među prvih 10.

I Janica na treninzima

Zasad Ivica nema problema s ozljedama.

– Tu i tamo zabole me leđa i koljeno, ali to ne prelazi granicu na koju sam se naviknuo. Neka tako i ostane.

Na treninzima u Zermattu bila je i Janica.

– Kao i uvijek, puno mi pomaže savjetima. Zato će s nama biti i na Hintertuxu.

Na treninzima je odličan i Dalibor Šamšal.

– Često je brži od mene u slalomu, a nadam da će ove sezone probiti tu barijeru i više neće izlijetati na utrkama.

Ivica ima malo vremena za predah.

– Učim za ispite. A kad uhvatim vremena, za užitak zasviram i gitaru.

u ukupnom poretku bio je Ivica prošle sezone, s 805 osvojenih bodova

Ključne riječi

Komentara 3

AN
Ana33
16:16 26.09.2010.

Taj rahitični \"penzioner\"... Drži novac u stranim bankama i izgrava \"velikog hrvata\"... Fuj!

CO
coska
17:39 26.09.2010.

A i ova Ana33 je isto neki janez. KTM svaka cast!!!

OB
-obrisani-
14:19 26.09.2010.

Ivica: Napadam i veliki Kristalni globus a najviše se bojim Slovenaca..Ne skijaša jer oni su manje uspješni ali njihovi nogometaši su World Cup nivo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije