Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat po zastavom EU

Ivan Kljaković Gašpić postao član Esimita Europe

esimit
Foto: esimit
1/4
25.09.2012.
u 16:10

Projekt Esimit Europa i Kljaković Gašpićevo pridruživanje ekipi jedriličarskih zvijezda podržala je također dr. Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Dobra vijest stiže iz Gorizie – Ivan Kljaković Gašpić, najbolji hrvatski jedriličar i dobitnik prestižne nagrade „sportaš godine“, postao je član jedrilice Esimit Europa 2. 30-metarska maksi jedrilica Slovenca Igora Simčiča koja plovi pod europskom zastavom smatra se jednom od najboljih jedrilica na svijetu, a na palubi udružuje jedriličare iz 8 europskih zemalja, višekratne pobjednike Pokala Amerike, svjetske, europske i olimpijske prvake. Kljaković Gašpić, predstavnik Hrvatske na formuli 1 svjetskog jedrenja, tako će pod dirigentskom palicom legendarnoga Jochena Schümanna nadograditi svoja bogata iskustva iz olimpijskih razreda i pripomoći daljnjim uspjesima rekorderke i
serijske pobjednice najvećih regata. Projekt Esimit Europa koji pobuđuje sudjelovanje među Europljanima i Kljaković Gašpićevo pridruživanje ekipi službeno je također podržala dr. Vesna Pusić, ministrica za vanjske i europske poslove Republike Hrvatske.

Simčić: Korak Hrvatske pod europsku zastavu

– Veseli me što se Ivan Kljaković Gašpić odazvao našem pozivu. S njime će naša ekipa dobiti izvrsnog jedriličara kojega veoma cijenim i poštujem. Ivan nema samo izvrsno tehničko znanje, nego također razumije specifike jedrenja na velikim jedrilicama i spreman je potpuno se prilagoditi timskom radu za postizanje zajedničkog cilja, što je i moto našeg projekta koji s pridruživanjem Kljaković Gašpića simbolično podržava pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji i istodobno pobuđuje sudjelovanjem između svih naroda u Europi. Počašćen sam da je naša nastojanja također poduprla ministrica dr. Vesna Pusić“, rekao je Igor Simčič, osnivač projekta Esimit Europa.

Kljaković Gašpić: Jedriti s legendama je čast

– Izuzetna mi je čast što sam se pridružio jednom od najambicioznijih sportskih projekata na svijetu. To je veliko priznanje, kako za mene osobno tako i za cijelu Hrvatsku. Raduje me da će Hrvati uz moju pomoć opravdati ulogu velikih pomoraca i jedriličara. Izuzetno smo uspješni u olimpijskim jedriličarskim razredima, zato se radujem izazovu i želim dokazati da možemo biti jednako uspješni i na velikim jedrilicama. Biti u međunarodnoj ekipi, legendi svjetskoga jedriličarstva, još je jedan dodatni motiv da dam sve od sebe za buduće uspjehe jedrilice Esimit Europa 2“, dodao je Ivan Kljaković Gašpić.

Jedrilica Esimit Europa 2 plovi pod europskom zastavom, registrirana je na Cipru, članica jedriličarskog kluba Yacht Club de Monaco, natječe se za Jedriličarski savez Slovenije i na palubi udružuje jedriličare iz osam europskih zemalja. Plovi pod pokroviteljstvom predsjednika Europske komisije Joséa Manuela Barrosa te uživa podršku Martina Schulza, predsjednika Europskog parlamenta. Njezin glavni sponzor je Gazprom, a službeni partner BMW.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije