Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo Hrvatske u LA plesovima

Ištvan i Gabi čekali dvanaest godina

'varga'
''
19.03.2012.
u 19:23

Ištvan Varga i Gabi Pilić (Optimus) novi su prvaci Hrvatske u latinskoameričkim plesovima. Domogli su se naslova nakon višegodišnje dominacije Zorana Plohla i Tatjane Lahvinovič, koji su prešli u profesionalce

Na taj naslov Ištvan je čekao punih dvanaest godina. Još, 2000. godine bio je najbolji s Tihanom Devčić.

– Osjećao sam pritisak, pogotovo nakon polufinalnih nastupa u kojima su ispali neki parovi od kojih se očekivalo da će ući u završnicu – istaknuo je Ištvan.

Drugo mjesto osvojili su Viktor Szabo i Vanja Vujić (Optimus), dok su treći bili Emina Mušanović i Alen Lesjak (Harmony).

U kategoriji starije mladeži prvaci su Osječani Mateo Cvenić i Rita Tovillo. Drugi su bili možda i prvi favoriti, Filip Šagovac i Karla Petrač (Zagreb), dok su treće mjesto osvojili Mark Petrić i Ivona Begić (Spin).

– Dobro, uvijek se treba nadati, ali su Osječani ipak specijalisti samo za latinskoameričke plesove. Uostalom, oni plešu zajedno već sedam godina, a Filip i Karla tek dvije i pol. Uza sve, Filip je zbog bolesti propustio dosta treninga – rekla je Ksenija Pluščec-Quesnoit, trenerica PC Zagreb.

U kategoriji mladeži nije bilo iznenađenja. Iva Risek i Marko Sraga (Harmony) bili su najbolji i zasluženo su osvojili naslov ispred Roberta i Ane Marić (Samobor) te Bálint-Máté Temesvária i Sare Tvarog (Takt).

Ukupno je deset klubova osvajalo medalje, a po dva naslova imaju samo Optimus i D&D

Ostali rezultati - mlađi osnovci: 1. Dino Veić i Iva Jelošek (D&D, Osijek), 2. Jakov Bjelac i Lara Čičak (Petrinia, Petrinja), 3. Jan Nemarnik i Nika Karačić (Zagreb); osnovci: 1. Tin Husnjak i Ema Pilić (Optimus), 2. Patrik Seretin i Lucija Nemarnik (Ritam), 3. Filip Franić i Vita Karačić ( Zagreb); mlađa mladež: 1. Juraj Bjelac i Petra Božurić (Petrinija), 2. Emil Flauder i Helena Žinić (D&D), 3. Jurica Kavran i Tihana Vusić (Harmony); veterani I: 1. Vladimir Maleš i Alma Pezić (Dancer, Rijeka); veterani II: 1. Arsen Jahoda i Ljubica Jahoda (Spin, Zagreb), 2. Fuad Topić i Tatjana Kunštek-Kučanda (Harmony).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije