Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kik-boks

I Ministarstvo financija protiv čelnika HKBS-a Znaora i Deše

Predrag Znaor
VL
17.03.2010.
u 09:19

Znaor kaže da je automobil koji on koristi kupljen za potrebe SP-a u Zadru 2006., i to novcem od sponzora.

Protiv predsjednika Hrvatskog kik-boks saveza Predraga Znaora i tajnika Romea Deše Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je u srpnju prošle godine kaznenu prijavu zbog povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, za što je predviđena kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora. Kaznena prijava podnesena je temeljem prijave Porezne uprave u Rijeci koja je provevši postupak inspekcijskog nadzora rada utvrdila brojne nepravilnosti.

Utvrđeno je da su odgovorne osobe HKBS-a prekršile zakon o deviznom poslovanju naplativši u gotovini iznos od 257.268 eura. Zadržali su i iznos od 122.538 eura preostao od održavanja SP-a za juniore i kadete 2006. u Zadru, za što je podnesen optužni prijedlog financijskom inspektoru. Također, nisu obračunali i platili porez na dohodak te doprinose, sve zajedno u iznosu od oko 240.000 kuna.

Zbog toga je, navodi se, protiv pravne osobe i odgovorne osobe HKBS-a podnesen optužni prijedlog. HKBS je, kažu u PU Rijeka, na to rješenje uložio žalbu koja je odbijena rješenjem Ministarstva financija. Na malverzacije čelnika HKBS-a, među ostalima, već godinama upozorava Josip Cerovac iz KBK Kutina.

– Čelnici Saveza klasična su lobistička skupina koja si je kršenjem zakona godinama omogućavala razne pogodnosti. Primjerice, kupljen je novi automobil vrijedan 250.000 kuna koji je dan na korištenje Znaoru – rekao je Cerovac.

Znaor odgovara kako je u pitanju pritisak na njega, pri čemu se ljudi poput Cerovca služe svim sredstvima.

– Podaci Porezne uprave nisu istiniti. Primio sam dvostruko manje novca i kasnije je raspodijeljen na 180 članova Saveza. A što se tiče neurednog vođenja poslovnih knjiga te neobračunavanja i neplaćanja doprinosa, radi se o formalnim propustima, radi čega smo na odluku PU pokrenuli sudski spor – istaknuo je Znaor te dodao kako je 2006. za potrebe SP-a u Zadru kupljen automobil vrijedan 255.000 kuna, i to novcem od sponzora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije