Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red Bull Cliff Diving

Hunt najbolji i u meksičkoj prašumi

Gary Hunt
Red Bull
07.06.2010.
u 14:04

Pobjedom u Meksiku Gary Hunt je učvrstio vodeću poziciju u svjetskoj seriji Red Bull Cliff Divinga, zasjenivši Orlanda Duquea i Artema Silčenka.

Sa 373,85 bodova Hunt je pokazao šampionsku formu, očito je zreo za naslov. Drugoplasirani Rus Silčenko također je zainteresiran za velike stvari, ali još posljednju riječ nije rekao prošlogodišnji svjetski prvak Orlando Duque, trećeplasirani u džungli Yucatana.

Hunt je u Meksiku izveo skok težine 6,3, isti onaj kojim je pomeo konkurenciju u La Rochelleu. Sada  25-godišnji Britanac u ukupnom poretku ima 11 bodova prednosti pred Orlandom Duqueom.

Silčenko je drugi najteži skok izveden u Meksiku čuvao za treći krug. Rus je bio siguran u svoj plasman među šestoricu najboljih gdje će imati priliku izvesti skok koji će promatrače ostaviti bez daha. Imao je pravo! Skok je bio sjajan i ostavio je Duquea stubu niže. Duque je bio standardno dobar, no u nedjelju je morao popustiti pod pritiskom mlađih konkurenata. Iako je tema dana bio uspjeh Garyja Hunta, Kolumbijac Eber Pava, koji je završio na četvrtom mjestu, apsolutno je zaslužio da ga se spomene. 33-godišnji je Pava ostvario najveći napredak u odnosu na La Rochelle i postigao najbolji plasman u karijeri, svima pokazavši da misli ozbiljno.

Zadovoljan može biti i Francuz Hassan Mouti. Iako je u petak na treningu zbog ozljede stopala izveo samo jedan skok, Mouti se plasirao u finalni krug, izbacivši Australca Stevea Blacka, a šesti je skakač u finalnom krugu bio Amerikanac Kent de Mond. Meksikanac Fito Gutierrez nastup je završio razočaran 13. mjestom. Pokazalo se da su ostali skakači ipak malo većega kalibra od 40-godišnjeg Gutierreza. Treće od šest natjecanja Red Bull Cliff Divinga održat će se na Sjevernom moru u Norveškoj 24. srpnja.


Rezultati: Red Bull Cliff Diving World Series, Yucatán (Meksiko)

1. Gary Hunt V.Britanija 373.85 bodova
2. Artem Silčenko Rusija 363.05
3. Orlando Duque Kolumbija 348.40
4. Eber Pava Kolumbija 317.90
5. Kent de Mond SAD 311.20

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije