Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor sportaša

HOO-ovi sportaši godine: Streličarke, Sandra i Giovanni

HOO (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/6
27.12.2012.
u 21:06

HOO-ovi sportaši godine su Perković, Cernogoraz, vaterpolisti, samostrelke, a treneri godine Rudić, Ivančić i Vučković

U kategoriji posada, štafeta i parova nagradu je dobio veslački četverac.

Hanžeković postao 'sanjkaš' kako bi ostao u Vijeću HOO-a

Ugledni odvjetnik Anto Nobilo (delegat ZŠS-a) i biznismen Miho Glavić (predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza) novi su članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora. Tako je odlučila Skupština HOO-a održana prvi put u novom sazivu. Glavni tajnik Josip Čop elaborirao je prijedlog projekta nastupa na sljedećim Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., ali i na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013.

- Mnogi misle da su posljednje uspješne Mediteranske igre bile one u Splitu 1979. Tamo mnoge zemlje u ekipnim sportovima šalju B, pa i C reprezentacije - ustvrdio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Njegov prvi operativac Čop najavio je štednju kada je posrijedi MI.

- Za Pescaru je proračun bio sedam milijuna kuna, a za Mersin će biti 2,7 milijuna kuna. Financijski plan za Rio kaže da će se u iduće tri i pol godine na sportaše potrošiti 42,9 milijuna kuna, a da će HOO sveukupno platiti nastup u Brazilu 50,8 milijuna kuna. Novost je da uz kategoriju potencijalni A i B olimpijski kandidati sada postoje i TOP olimpijski kandidati, a to su oni koji su osvojili medalju u Pekingu (2008.) i koji su se kvalificirali za London te oni koji su osvojili medalje u Londonu.

Marijan Hanžeković ostao je u Vijeću HOO-a. Nakon što je izgubio izbore u Jedriličarskom savezu, ušao je u Hrvatski sanjkaški savez i ostao u tijelu krovne sportske organizacije.

Ključne riječi
HOO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije