Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Fantela i Marenić vode u Španjolskoj

Fantela
HJS
PR
Autor
PR članak
04.04.2012.
u 18:35

Šime Fantela i Igor Marenić vode u klasi 470 na regati Svjetskog kupa u Španjolskoj! Odlični su peti u klasi Zvijezda Marin Lovrović i Dan Lovrović. U zlatnu finalnu skupinu Lasera plasirali su se Filip Jurišić i Tonči Stipanović

Šime Fantela i Igor Marenić nakon tri dana kvalifikacija vode u klasi 470 na regati Svjetskog kupa u španjolskoj Palma de Mallorci.

Izvrsno, stabilno jedrenje danas s trećim i drugim ulazom donijelo im je vodeću poziciju ispred svjetskih prvaka Australaca Belchera i Pagea te također izvrsnih Francuza Lebouchera i Garosa.

Naravno, na regati takvog ranga u olimpijskoj godini nema loših. Zanimljivo je da Fantela i Marenić prošlih godina na Trofeju princeze Sofije nikad nisu bili u samom vrhu, nisu im nikako odgovarali ovdašnji uvjeti za jedrenje, tako da je ovaj rezultat dobar pokazatelj koliko su napredovali i koliko su sad spremni. Ne treba, naravno, ništa prejudicirati, još su tri dana regate preostala, međutim, zasad naš olimpijski muški dvojac jedri izvrsno.

– Još jedan odličan dan. Imali smo istu taktiku kao i jučer. Na startu smo bili oštri i precizni, što nam je omogućilo dobro otvaranje regate u oba plova. Bolje je bilo jedriti lijevo, zahvaljujući dobroj brzini i dobrom jedrenju uspjeli smo doći do te lijeve strane. Od prve oznake bili smo među vodećima i trudili smo se to zadržati do cilja. Treće i drugo mjesto u ovim teškim uvjetima odličan je rezultat – kazao je Igor Marenić po povratku s mora.

Nakon što su odbacili diskvalifikaciju zbog preuranjenog starta iz prvog plova regate odlično su jedrili i Marin Lovrović i Dan Lovrović, koji su u maloj, ali jakoj floti klase Zvijezda stigli do petog mjesta.

– Krenuli smo dosta žestoko, s tom diskvalifikacijom, zatim smo se vratili odmah na drugi plov, vidjeli smo da imamo dovoljno koncentracije i strpljenja. Drugi je dan bio jako dobar, danas treći još bolji. Imamo konstantu jedrenja, skoro sve ulaze u prvih deset, i to nam govori da sigurno jedrimo. Uvjeti su zahtjevni, zbog promjenjivog laganog vjetra i danas je stvarno trebalo imati i malo sreće. Tu smo u prvih pet, rekao sam prije početka regate da bi prvih deset bilo izvanredno, znači još je i bolje – zadovoljan je Marin Lovrović.

U zlatnu finalnu skupinu Lasera plasirali su se Filip Jurišić i Tonči Stipanović. Nakon šest jedrenja Jurišić je sjajan 14., dok Stipanović zauzima 20. mjesto. Mladi Jurišić, koji je još uvijek junior, jedri neopterećeno, a Stipanović testira i sebe i opremu.

– Iskreno, i nisam baš zadovoljan. Tri dana već ponavljam iste pogreške, drugi plov u danu nikako da završim u prvih deset, a mogao sam. To me malo iscrpilo, ali moram biti i realan i zadovoljan jer je ovo prva regata Svjetskog kupa na kojoj sam ušao u zlatnu skupinu, i olimpijska je godina i svi su tu. Sutra mi je veliki izazov jedriti u zlatnoj skupini s najboljima – razmišlja juniorski državni prvak Filip Jurišić.

Pavlu Kostovu i Petru Cupaću samo su tri boda nedostajala do zlatne finalne skupine 49era. Da je dan išao samo malo bolje, u tri plova da su skupili tri boda manje, od četvrtka bismo ih pratili u zlatnoj skupini, ovako će natjecanje nastaviti u srebrnoj. Nakon devet jedrenja na 26. su mjestu, jedno mjesto ispod granice za zlatnu skupinu.

Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom 470 također su zabilježile jedan odličan ulaz, šesto mjesto u drugom plovu dana, ukupno su na 29. mjestu.

U četvrtak počinju finalna jedrenja koja će odlučiti o deset najboljih u svakoj klasi, koji će u subotu jedriti plov za odličja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?