Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće HOO-a

Faku i Kosteliću po sedam tisuća kuna

Kostelić Fak
Dražen Brajdić/Večernji list
06.05.2010.
u 15:11

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora, na održanoj 14. sjednici, donijelo je dopunu odluke o produljenju roka isplate olimpijskih stipendija osvajačima olimpijskih odličja na ZOI Vancouver, Jakovu Faku i Ivici Kosteliću.

Naime, Jakov Fak i Ivica Kostelić bili su korisnici Olimpijskog programa HOO-a od 1. siječnja 2007. godine pa do 31. ožujka 2010. godine.

Sadašnjom odlukom dvojica hrvatskih olimpijaca primat će olimpijsku stipendiju u iznosu 7000 kn bruto mjesečno do prihvaćanja projekta za ZOI u Sočiju, a također će imati pravo na realizaciju programa priprema i natjecanja u 2010., što po sportašu iznosi 281.535,50 kuna (sredstva su namijenjena za stipendije, pripreme i natjecanja, korištenje sportskih objekata, opremu i rekvizite, testiranja, vitaminizaciju i dopunsku prehranu, zdravstvenu skrb, osiguranje).

Na prošloj sjednici Vijeća HOO-a (održanoj u ožujku) usvojena je dodatna kategorija trenera u Programu angažiranja trenera pod nazivom treneri za razvoj pojedinog sporta, a na ovoj sjednici potvrđeni su i prvi treneri korisnici ovog programa. To su Željko Bijuk (triatlon), Vlado Ursić (ragbi), Petra Čačić (sinkronizirano plivanje), Petra Balog (skokovi u vodu), Robert Pečnjak (biciklizam) i Davor Ljevaković (hokej na travi).

Temeljem ostvarenih sportskih rezultata, a u skladu s postojećim kriterijima, u razvojne programe sportaša također su uvršteni mladi hrvatski sportaši.

Vijeće je prihvatilo programsko i financijsko izvješće projekta ZOI Vancouver u razdoblju od 1. 1. 2007. do 31. 3. 2010. U spomenutom razdoblju, 27 sportaša bili su korisnici projekta, a kvalificiralo se i nastupilo 19, što iznosi dvije trećine korisnika programa. Za program je ukupno bilo planirano 14.437.200 kuna, a realizirano je 13.727.678,47 kuna.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša informirao je Vijeće o realizaciji mjera za unapređenje statusa i financiranja sporta. U tijeku su sastanci s odgovornima na HTV-u vezano uz pokretanje trećeg sportskog programa, a još treba obaviti razgovor s predsjednikom programskog vijeća.

Obavljeni su i razgovori s odgovornima u poreznoj upravi, ministrom financija, a pripremljen je i prijedlog zapošljavanja sportaša u ministarstvima – obrane, unutarnjih poslova i financija.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:32 06.05.2010.

Uz tako silovito naknadu koju Fak dobiva u HR nema šanse da nastupa za našu Sloveniju..Iako da je nogometaš Slovenija bi mu bila jedini put da vidi i osjeti onu Svijetsku takmičenje 2010..

LI
list68
15:46 06.05.2010.

Ne treba im dati ništa, početni kapital su zaradili, i dalje nek plačaju svoje troškove sami. Treba znati da večina tih sportaša ne plača porez u \"domicilnoj\" državi, pa nek ih financira ona država gdje plačaju porez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije