Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki grand prix

Dvostruka pobjeda Michaela Phelpsa

Michael Phelps
AFP
15.05.2010.
u 10:07

Najbolji plivač svijeta i najtrofejniji olimpijac svih vremena, Amerikanac Michael Phelps (25), u petak je nastupio na dvjema utrkama Charlotte Ultraswima, mitinga iz Američke Grand Prix serije.

Oba je nastupa, prva dva ove sezone u velikom bazenu, završio pobjednički. Na 200 metara slobodnim načinom za nijansu je, u završnim metrima utrke, nadmašio Petera Vanderkaaya, i to za četiri stotinke sekunde. Phelpsovo je pobjedničko vrijeme bilo 1:47.73.

- Na kraju nije ostalo ništa goriva u spremniku. Ova je utrka jednostvano izvukla sve iz mene. Obzirom na okolnosti, čak nije bilo niti loše. Ima, međutim, puno stvari koje moram popraviti – rekao je Amerikanac, vlasnik rekordnih 14 olimpijskih zlata.

U utrci na 100 metara leptirovim načinom bio je uvjerljiviji pobijedivši s vremenom 52.41. Drugoplasirani Tyler McGill zaostao je 74 stotinke sekunde.

U subotu je Phelps još prijavljen i za utrku 100 leđno.

Charlotte Ultraswim, US Grand Prix serija:

200 metara slobodno, plivači:

1. Michael Phelps 1:47.73

2. Peter Vanderkaay 1:47.77

3. Ryan Lochte 1:49.05 ...

100 metara leptir, plivači:

1. Michael Phelps 52.41

2. Tyler McGill 53.15

3. Timothy Phillips 53.91...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije