Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP ISTANBUL

Duje do srebra s novim hrvatskim rekordom

Duje Draganja
VL
10.12.2009.
u 18:52

Svjetski rekorder iz Manchestera (20.81) u finale je ušao kao šesti (21.25), ali je u završnoj utrci bio puno brži - 20.70.

Broncu iz Rijeke Duje Draganja pretočio je u istanbulsko srebro. Na Europskom plivačkom prvenstvu u 25-metarskom plivalištu, koje se održava u dvorani u kojoj će se sljedeće godine organizirati košarkaški SP, naš najbolji plivač plivao je brže od svog svjetskog rekorda iz Manchestera (20.81) i osvojio drugo mjesto s novim hrvatskim rekordom - 20.70. U finalu je plivala i štafeta 4x50 metara mješovito (Cvitković, Rogulj, Todorović, Puninski) i s novim hrvatskim rekordom osvojila sedmo mjesto.

U finalne utrke, koje ćemo gledati danas, ušlo je još troje hrvatskih plivača. Na 100 metara dupinovim načinom Mario Todorović je u polufinalu bio šesti s novim hrvatskim rekordom (50.29), a u finalu je i Dominik Straga s devetim vremenom (50.85). Sanja Jovanović je na 100 metara leđno bila treća (57.09). U polufinalu plivao je i Mario Delač na 50 metara slobodno, ali je s rezultatom 21.70 osvojio 14. mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije