Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Domaći igrači trebali bi biti garancija opstanka

'                                '
'Photoshop'
08.10.2009.
u 14:03

Nedjeljnim susretom u gostima s MOK Rijekom u novu sezonu ulazi Odbojkaški klub Daruvar, koji je, kada je riječ o ekipnom sportu u kojem se igra loptom, jedini prvoligaš u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

 Prošle natjecateljske sezone, koja je ujedno bila i godina povrataka u 1.A odbojkašku ligu, završili su na devetome mjestu među dvanaest klubova. Već od polovice kolovoza do početka listopada odradili su 80-ak treninga i nekoliko turnira.

Nova momčad obećava
Iako su iz u sastava, u lanjskoj sezoni "uvezeni" Antonio Surač, Josip Kovačev i Krševan Sorić otplovili u Karlovac, Kaštel i Crnu Goru, momčad sastavljena ponajviše od daruvarskih igrača na tim je turnirima pokazala da bi i ovu sezonu trebala preživjeti u najkvalitetnijem hrvatskom rangu.

– Stići će nam i dva igrača iz Osijeka kao srednji blokeri, dok će i ovu sezonu za nas odigrati Marko Kepčija, koji se iz našega kluba trebao "preseliti" u zagrebačku Mladost – rekao je igrač i trener Davor Meringer.

U klubu je i nekoliko studenata, no očekuje se kako će unatoč obvezama biti redoviti na utakmicama. Već prekaljenim i iskusnim klupskim seniorima stiže i dobra podrška iz juniorskih redova, koju su u najvećoj mjeri do sada pokazali Igor Miota i Filip Rendić. No, iz klupske škole odbojke redovito iskoči nekoliko kvalitetnih nada koje će biti dodatno osvježenje i snaga kluba.

Pobjegli sponzori
Očito je da velikih odricanja, srčanosti i kvalitete među igračima ne nedostaje, no financije su te koje trenutačno predstavljaju ozbiljan klupski balast. – Za sada se možemo osloniti samo na novac koji dobivamo iz gradskoga proračuna, 11.000 kuna mjesečno. Hrvatske vode i Vodoprivreda uskaču s prijevozom, no neki dosadašnji sponzori su odustali – kaže Meringer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije