Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko Filipović noćas u Vancouveru

Cro Copu srebrni dolar s ugraviranim high-kickom

'                               '
''
11.06.2010.
u 19:40

Uoči subotnjeg meča protiv Patricka Barryja koji će mu odrediti - zaključiti ili produžiti - karijeru, Mirko Filipović dobio je najneobičnije priznanje dosad.

Njegov veliki poklonik Andrew Pticek, sin hrvatskog iseljenika iz Hruševca Kupljenskog, poklonio mu je poseban novčić. Prije toga, Andrewov otac, jedan od najboljih gravera u Kanadi, izradio je za Cro Copa značku od 14-karatnog zlata s grbom rodnih mu Vinkovaca. Ovaj put Pticek mu je u Vancouveru u hotelu Sheraton uručio srebrni kanadski dolar koji s jedne strane ima panoramu Vancouvera, a s druge Cro Copov lijevi high-kick.

A upravo je taj famozni udarac lijevom nogom u glavu središnja tema mnogih razgovora vezanih uz hrvatskog borca. Svi se pitaju može li ga Mirko više izvesti onako savršenim tajmingom s kojim je rušio Minotaura, Hunta, Vovčančina, Bernarda... Istodobno, njegov protivnik igra neku čudnu igru ili nije pri sebi. Naime, Barry je na zajedničkoj press konferenciji opet ponovio koliko obožava Cro Copa:

- Kada sam ga u hotelu prvi put uživo vidio, nisam znao što učiniti. Preznojavao sam se, htio sam ga zamoliti za autogram, ali sam odustao misleći da nije pravo vrijeme. Neće me pogoditi izgubim li, jer bit ću samo jedan od mnogih koji su izgubili od tog velikog borca. Ako pobijedim, bit će to čudo nakon kojeg ću otići kući i dvije godine zuriti kroz prozor.

Mirka je to zbunilo. Nije znao da li da se smije ili uozbilji? Na koncu je ipak odlučio biti ležerniji.

- Nadam se da će Pat sada dobiti dva autograma, moj potpis ali i "potpis" nogom u kavezu. A pogodim li ga high-kickom, doista će buljiti kroz prozor dvije godine, ali u društvu medicinske sestre! Što se tiče ogrebotine na mom čelu, ako vas baš zanima, nastala je u "borbi" s nekim djevojkama u hotelu - našalio se Mirko pred novinarima uoči borbe (nedjelja, 4 ujutro, Nova TV).

Zbog obveza prema medijima, Mirko se ispričao kanadskim Hrvatima koji su ga htjeli vidjeti u Hrvatskom klubu. Kako nam je prenio Zlatko Jelinić, urednik-voditelj na Hrvatskom radiju Vancouver, Mirko je sunarodnjacima poslao 200 svojih potpisanih fotografija koje je gospodin Jelinić razdijelio. Po riječima uglednog poslovnog čovjeka Žarka Perka, vlasnika dviju tvrtki za brzu dostavu pošiljki, u dvorani bi za vrijeme borbe trebalo biti između 500 i 1000 Hrvata.

Komentara 1

CR
croPOLIT
08:25 12.06.2010.

Bravo! Mirko svi smo uz tebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije