Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
london

Čistačice imaju jedan tuš na njih 75, jedan zahod na njih 25

'Deckchairs are lined up outside one of the social areas inside the London 2012 Olympic Athletes Village in the Olympic Park in east London, on July 12, 2012. The 2012 Olympic games will begin on July
'LEON NEAL'
16.07.2012.
u 21:32

– 
Ovo nije zatvor, ove ljude nitko ne prisiljava da tu rade. Oni su sretni što su ovdje – kaže organizator

Zamislite ovu situaciju, a ona i nije posve nemoguća. Rukometaši su odigrali utakmicu u ranijem terminu i vratili su se u Olimpijsko selo. Ivano Balić ulazi u sobu i željan opuštanja, krene prema tušu. Povlači zastor od tuša i krikne: pod tušem koji koriste on i još trojica mu kolega – tušira se čistačica.

Smještaj kao u logoru

Možda to i nije tako neprivlačna scena, ali samo ako je u pitanju kakva mlada spremačica. No, što ako je u pitanju neka baka?

Karikirali smo ovu situaciju jer se spremačice objekata u Olimpijskom parku doista neće imati gdje oprati. Londonski dnevnik Daily Mail donosi priču o tome kako su čistačice smještene u kontejnerima, deset ih je u sobi, 25 ih dijeli jedan zahod, a čak 75 jedan tuš.

Mnogo je logističkog osoblja angažirano iz inozemstva. Neki su se od njih prestravili kada su čuli da prva dva tjedna svog boravka u Londonu neće ništa raditi, ali će kompaniji koja ih je unajmila morati plaćati smještaj osamnaest funta na dan u tim neugodnim kabinama od čelika, što ih stoji 550 funti mjesečno.

Šokirana mlada Španjolka

– Nisam mogla vjerovati u ono što vidim. Kada sam prvi put vidjela metalna vrata i neki visoki toranj u sredini, to me podsjetilo na zatvor. Izgleda strašno. Htjela sam se prijaviti za taj posao, ali sam odustala. Moje su ga dvije prijateljice prihvatile, ali sam uvjerena da sada duboko žale – kazala je novinaru Maila zgrožena studentica iz Madrida Andrea Munoz.

Ključne riječi

Komentara 4

JS
ja sam gladan
21:42 16.07.2012.

Englezi ko Englezi. Zar se išta bolje od njh može očekivati.

IS
isuskristkomunist
09:26 17.07.2012.

Ako nisu htjeli nehumane uvjete nisu trebali ici tamo. Tko ih tjera? Da nitko nije htio doci - povisili bi place. Tu perspektivu naravno VEcernji ne razumije.

KO
kontras
14:47 17.07.2012.

prosao sam kao studentki funkcioner citavu evropu jos u doba socijalizma. najbolji smjestaj smo imali u rusiji i cehoslovackoj, pa i u madjarskoj. najgori u svicarskoj u nizozemskoj. znalo je biti u spavaonama po 12 kreveta!!! i zajednicki wc i kupaona na katu. u ceskoj ko jednosoban stan. jos tada svaka soba svoj wc i kupaonu. e sad, to je kapitalizam. tko ce platiti te tuseve ili wc-e za cistacice? sto poslije olimpijade s time? ako moze proci kod olimpijskog komiteta onda je organizatorima dovoljno. a cistacicama ko je kriv sto su cistacice. nema tu puno filozofije. siguran sam da se svabe ne cude tome. ni svicarci. cude se juznjaci, siromasi koji uvijek misle da im pripada vise i bolje. u kapitalizmu se zna tko je u svili i kadifi, a tko u govnima. a vi ste htjeli taj kapitalizam, ne ja. prema tome, naucite kako on funkcionira a ne da izigravate zacudjene neznalice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije