Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival sporta na Jarunu

Blanco: Tko nije čuo za Gorana, Dražena i Janicu?

\'10.09.2011., Zagreb - Na Jarunu  je odrzana proslava 20 godisnjice Hrvatskog olimpijskog odbora. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
10.09.2011.
u 19:34

- Nezaboravne su Janičine četiri medalje u Salt Lake Cityju, ali meni je i danas najveličanstvenije ono što su napravili Dražen i Stojko kad su štrajkali glađu na East Riveru - istaknuo je Antun Vrdoljak.

Na iznimno slikovit i atraktivan način započela je proslava 20. obljetnice osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora. Počelo je Festivalom sporta na zagrebačkom jezeru Jarun, u sklopu kojega su posjetiteljima prezentirani razni sportovi (dojmljiv je bio nastup juniorske hrvačke reprezentacije), a u nekima od njih (ragbi na pijesku, pikado, mali nogomet...) gosti su se mogli i okušati.

Hrvati istinska sportska nacija

U svečanom dijelu su Antun Vrdoljak, član MOO-a i prvi predsjednik HOO-a, Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a i Irac Patrick Joseph Hickey, predsjednik Europskog olimpijskog odbora uručili priznanja nacionalnim sportskim savezima i udrugama osnivačima. Među ostalima priznanja su primili Zorislav Srebrić (u ime HNS-a) i Tomislav Paškvalin (u ime HVS-a).

- Drago mi je da su hrvatski vaterpolisti brojnim trofejima osvojenim u ovih 20 godina značajno pridonijeli promidžbi Hrvatske kao samostalne države. Ponosan sam da sam i sam imao čast, u zenitu svoje sportske karijere, zaigrati pod hrvatskom zastavom - napomenuo je Paškvalin.

Osim Hickeya, na Jarunu su bili i drugi visoki gosti iz inozemstva: dopredsjednik EOC-a Alexander Koslowsky, predsjednik španjolskog olimpijskog odbora Alejandro Blanco, predsjednik slovenskog Janez Kocijančić te rumunjskog Octavian Morariu.

- I prije nego je Hrvatska postala samostalna država znali smo da su Hrvati bili uspješni u sportu, ali to je za nas sa strane bilo malo prikriveno. No, u ovih 20 godina se vidjelo da su Hrvati istinska sportska nacija. Tko nije čuo za Ivaniševića, Šukera, Dražena, Kukoča, Janicu Kostelić... Ovdje na Jarunu je predivno, ovo je odličan način za jednu sportsku proslavu - kazao nam je Španjolac Blanco.

Bombe su padale na Zagreb

Antun Vrdoljak, utemeljitelj HOO-a, prisjetio se:

- Kao da je bilo jučer! Stariji sam čovjek, pa meni sve brzo dolazi i prolazi, ali ovih 20 godina je uistinu brzo prošlo. A krenuli smo kad su bombe padale i na Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije