Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DELTA LLOYD REGATA

Bambi zadržao vodstvo i nakon trećeg dana

Ivan Kljaković Gašpić
Tino Jurić
29.05.2010.
u 10:52

Trećeg dana jedrenja na Delta Lloyd regati u Medembliku uvjeti za jedrenje bili su gotovo idealni. Sjeverozapadni vjetar puhao je između 15 i 20 čvorova, pojavilo se i sunce, što je sve skupa omogućilo organizatoru da odradi cijeli program.

Naš jedriličari i jedriličarke i po jačem vjetru pokazali su se dovoljno konkurentni da zadrže i poboljšaju svoje plasmane. U klasi FINN odrađena su dva jedrenja, Ivan Kljaković Gašpić ponovno je odjedrio na visokom nivou, na cilj je stigao osmi i prvi te zadržao vodstvo u ukupnom poretku. Marin Mišura imao je polovično uspješan dan, sa četvrtim i dvadesetim ulazom pao je sa petog na 8. mjesto ukupnog poretka.

Marin Lovrović – Siniša Mikuličić također su imali vrlo dobar dan. U dvama su jedrenjima stigli su na cilj treći i četvrti i napredovali na 3. mjesto. Mate Arapov i Ante Šitić stigli su na cilj peti, dok su u drugom jedrenju dana dobili drugi penal zbog pumpanja, što je automatski značilo da se moraju povući iz tog jedrenja. Ukupno se nalaze na 5. mjestu.

Dan Lovrović – Antonio Arapović u današnja dva jedrenja zabilježili su 8. i 6. mjesto što im je u generalnom poretku dalo 6. poziciju. Tina Mihelić nakon današnja tri jedrenja, u kojima je na cilj stizala osma, sedma pa peta ostala je na odličnom četvrtom mjestu. Marina Dujmović nakon današnjeg dana zauzima 30. mjesto.

Klasa Laser danas je odjedrila tri jedrenja u zlatnoj i srebrnoj skupini. Svi naši jedriličari u zlatnoj skupini odlično su odjedrili po vrlo zahtjevnim uvjetima. Kao dokaz tome je da trenutno imamo trojicu jedriličara u prvih deset. Luka Radelić danas je stizao na cilj 8., 32. i 9. te je trenutno na vrlo visokom 5. mjestu. Slijedi ga Tonči Stipanović koji je imao izniman dan (4., 8., 8.) i sa 47. mjesta napredovao na 9. odmah iza njega je Daniel Mihelić, danas 11., 3., 16. i ukupno 10. Aron Lolić imao je također vrlo dobar dan, međutim diskvalifikacija na startu u prvom jedrenju bacila ga je na 26. poziciju.

Naš posljednji jedriličar u zlatnoj skupini, Ivan Taritaš ne može danas biti zadovoljan svojim jedrenjem, ubilježio je 35., 36. i 37. mjesto te je ukupno 36.

Plasman ostalih naših jedriličara koji nastupaju u srebrnoj skupini: Filip Jurišić je 53., Milan Vujasinović 55., Tonko Kuzmanić 67. i Marko Pereša 83. Š

ime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 odjedrili su tri jedrenja, u prva dva jedrenja bili su odlični šesti i prvi, međutim treće jedrenje u danu nisu završili zbog pucanja djela opreme. Trenutno su na odličnom 6. mjestu. Enia Ninčević i Romana Župan također su odradile tri jedrenja (21., 21. i 25.) i spustile se za jedno mjesto u ukupnom poretku, trenutno su 18.

U klasi 49er naši jedriličari nastavili su natjecanje u srebrnoj skupini. Odjedrili su četiri jedrenja. Pavle Kostov i Petar Cupać stizali su na cilj 13., 2., 10. i 2. te su uspjeli napredovati na 31. mjesto. Goran Ivanković i Ivan Ivanković, danas su bili 5., 29., 20., dnc, i trenutno zauzimaju 53. poziciju.

Jedriličari u klasi RSX nastavili su natjecanje u srebrnoj skupini. Luka Mratović u današnja tri jedrenja zabilježio je 23., 2. i 25. mjesto i trenutno je na 65. mjestu. Mihovil Fantela, danas 38., 39., 22., zauzima 81. mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije