Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh u Turskoj

Antunović i Horvat europski prvaci u pikadu

pikado
VL
25.05.2012.
u 18:27

Nastavlja se briljantan nastup hrvatskih pikadista na EP-u u turskoj Antalyji. Zdravko Antunović i Dragutin Horvat europski su prvaci u disciplini parova u muškoj konkurenciji, dok su Đurđica Delić i Jasna Šegvić osvojile srebro kod dama

Tako Hrvatska sada ima ukupno četiri medalje na EP nakon što je jučer zlato osvojila naša muška reprezentacija, dok je u utorak ekipa Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca postala klupski viceprvak Europe.

Zdravku Antunoviću iz Županje je to drugo zlato nakon što je jučer sudjelovao u pohodu muške reprezentacije na europski tron, što je bila četvrta uzastopna titula europskih prvaka za Strelovite. Antunović je za partnera u disciplini parova izabrao Dragutina Horvata, naše inozemno pojačanje jer je Horvat rođen i živi u Kasselu u Njemačkoj. Na kraju se to pokazalo kao dobitna kombinacija, a u finalu su nadigrali španjolski dvojac Santanu i Corrala.

Njih su dvojica na europskom tronu u disciplini parova naslijedili Borisa Krčmara i Vladu Deščaka koji su bili prvaci Europe 2009. i 2011., a ove godine završili su na diobi 17. mjesta. Isticanje zaslužuje i solidno 9. mjesto, u konkurenciji čak 127 parova iz cijele Europe, klupskih suigrača iz kaštelskog Posejdona, Ivana Bilele i Vladimira Lešića.

Srebro splitskog dvojca Đurđice Delić i Jasne Šegvić ima posebnu težinu jer je osvojeno u strahovito jakoj konkurenciji. Bolja od njih bila je samo ruska kombinacija Nagapetyants i Dobromyslova, dvojac koji je ovog trenutka broj jedan na svijetu i nedodirljive su za konkurenciju. Iza naših ostale su vrhunske igračice iz Češke (sjajne Benešova i Kotlarikova morale su se zadovoljiti broncom), dok je Njemačka, koja ima nekoliko desetina tisuća registriranih pikadistica, u usporedbi s naših 220, ostala je bez medalje.

Vrijedi istaknuti i solidno 13. mjesto Ane Brzić i Rine Radun, djevojki također iz Splita koji se tako prometnuo u europsku pikado velesilu, dok su Vlasta Stankić i Nevenka Šalat Franičević, dvojac iz reprezentacije, završile na diobi 17. mjesta.

REZULTATI, EP PAROVI 501 DO MUŠKI (127 parova):

1. Zdravko Antunović & Dragutin Horvat (HRV)

2. Daniel Carrasco Santana & Martin Corral (ŠPA)

3. Alexander Tauber & Joerg Mitterlehner (NJEM)

9. Ivan Bilela & Vladimir Lešić

17. Vlado Deščak & Boris Krčmar

33. Slavko Brzić & Filip Galović

49. Stipe Malenica & Danijel Ivezić

EP PAROVI 501 DO ŽENE (52)

1. Karina Kaenzig Nagapetyants & Anastasia Dobromyslova (RUS)

2. Jasna Šegvić & Đurđica Delić (HRV)

3. Marika Benešova & Lada Kotlarikova (ČEŠ)

13. Ana Brzić & Rina Radun

17. Vlasta Stankić & Nevenka Šalat Franičević

33. Olja Pavlović & Ana Mamut

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije