Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IGRALI' TERORISTI I AKTIVISTI

Olimpijske igre bile su politički teatar nakon svjetskog rata. Münchenski masakr promijenio je sve

19.03.2024.
u 16:32

Igre na kojima će sami sportaši, s pobjedničkog postolja, poslati snažnu društvenu poruku političkim elitama bile su one održane 1968., kada je trofejna češka gimnastičarka Vera Časlavska okrenula leđa sovjetskoj zastavi protestirajući protiv sovjetske invazije na tadašnju Čehoslovačku. No meksičke Igre ostat će najviše upamćene po snažnom protestu crnih američkih sprintera protiv rasizma u vlastitoj zemlji, što je bila možda i najjača predstava političkog teatra na Igrama dosad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?