Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za LP

Olimpija izborila drugo pretkolo; Mađarski prvak pred domaćom publikom doživio potpuni debakl

Europa League - Group H - Trabzonspor v Ferencvaros
Foto: Stringer/REUTERS
1/3
19.07.2023.
u 20:45

Momčad KI-a s malih Farskih otoka smještenih između sjeverne obale Škotske i Islanda s 3:0 je pred prepunim stadionom u Budimpešti pobijedila mađarskog prvaka Ferencvaros i tako izborila nastavak natjecanja. Ljubljanska Olimpija je rutinski odradila posao i protiv prvaka Latvije slavila ukupnim rezultatom 4:1.

Prvak Slovenije, Olimpija iz Ljubljane, prošao je u drugo pretkolo Lige prvaka. U gostima su bili bolji od latvijske Valmiere rezultatom 2:1. U prvoj je utakmici, u slovenskom glavnom gradu, rezultat bio 2:0. Prolazak su praktički osigurali već u prvom poluvremenu.

Ukupnih 4:1 postavili su Rui Pedro i Ahmet Muhamedbegović. Prvi pogodak postigao je Pedro u 33. minuti, a konačnu pobjedu potvrdio je Muhamedbegović u 64. minuti. Jedini gol za domaću momčad postavio je kolumbijski napadač Camilo Mena.

GALERIJA Jokić godišnji odmor provodi u rodnom Somboru

Europa League - Group H - Trabzonspor v Ferencvaros
1/25

Danas su uzvratnu utakmicu prvoga pretkola igrali i mađarski prvak Ferencvaros i KI s Farskih otoka. Prva je utakmica završila rezultatom 0:0. Premda je mađarska momčad kod kuće, pred prepunim stadionom u Budimpešti, bila favorit rezultat je sve iznenadio.

VEZANI ČLANCI:

Ferencvaros je izgubio s 3:0 i ispao iz kvalifikacija za najvišu razinu europskog nogometa. Slom je došao već u prvom poluvremenu u kojem su gosti postavili konačni rezultat. Arni Frederiksberg je zabio dva gola, a katastrofu za Mađare je golom potvrdio Luc Kassi.

Momčad s malog sjevernog otočja u drugom pretkolu čeka Hacken. Švedski klub je drugu fazu izborio protiv velškog TNS-a. U prvoj utakmici "pregazili" su ih s 5:1, a u uzvratu su zabili još dva gola za konačnih 7:1.

VIDEO Bjelica otkrio nepoznate detalje o transferu Oršića: 'Stav Southamptona je bio tvrd'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije