Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK - ANORTHOSIS 0:3

Okkas u produžetku okončao sve šibenske muke, kraj euro-snova

Šibenik Anorthosis (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/9
22.07.2010.
u 22:45

Karačićeva momčad donijela je s Cipra senzacionalnih 2:0, no pokazalo se da je to bio jedini razlog optimizma, Anorthosis je jednostavno bolji sastav.

Svjesni su bili u Šibeniku da je uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige povijesna prilika. S Cipra protiv Anorthosisa donijeli su dva gola prednosti i na tome su gradili optimizam.

Mučenje je trajalo čak do produžetaka u kojem su Ciprani postigli treći pogodak (99. minuta) u (3:0) pobjedi koja je označila ispadanje Šibenika iz Europe. A gosti su poveli iz prve poluprilike u 16. minuti. Ciparski veznjak Laban primio je loptu na vrhu šesnaesterca i pogodio bliži kut.

Taktičke zamisli Branka Karačića s tri igrača u zadnjoj liniji u tim trenucima pokazale su se kao promašaj. Hitrongi Ciprani lakoćom su probijali bokove sporih Šibenčana. Tako je u 25. minuti Da Silva pobjegao i pogodio za 0:2.

Triput su Šibenčani zaprijetili u prvom dijelu. Sva tri puta iz slobodnih udaraca. Dvaput Alisphić iskosa s lijeve strane i jednom Elez s 20-ak metara. Razumljiva je bila Karačićeva odluka da već nakon 20-ak minuta na zagrijavanje pošalje pričuvne igrače. A samo je sreća spasila Šibenčane da na odmor ne otiđu i s četiri - pet pogodaka zaostatka.

Kada je najbolji ciparski igrač Okkas zabio europogodak s 20-ak metara u rašlje u 99. minuti publika je počela napuštati Poljud.

Stadion na Poljudu. Gledatelja 3500. Sudac: Pol van Boekel (Nizozemska).

Šibenik: Blažević - A. Bulat (54. Gusić), Cerić (žk), Medvid - Alispahić, Bačelić-Grgić, Božić, Bloudek (100. Maleš), Elez - Jakoliš, Fuštar (43. Baković) . Trener Branko Karačić.

Anorthosis: Arguello - Janicio, Georgiou, Katsavakis, Garcia (90. Constantinou) - Da Silva (86. Coto Pages), Garcia, Laban, Maragos (102. Vidović) - Cafu, Okkas. Trener Guillermo Hoyos.

Pogoci: 0:1 - Laban (16), 0:2 - Da Silva (25), 3:0 - Okkas (99.). Igrač utakmice: Yiannis Okkas.

Komentara 11

OB
-obrisani-
08:29 23.07.2010.

Slovenija je u šoku. Naši stari prijatelji iz NK Šibenik su ispali i pridružili se našim jakim Slovenskim klubovima u euro mirovini posle prvoga pretkola..

TE
tetrijebzg
23:25 22.07.2010.

Našu 1. ligu treba ukinuti i sve u amatere neka rade do 15 sati a onda neka igraju nogomet,istina je da će samo Dinamo ostati još koju eu utakmicu i to je to.

DU
Deleted user
23:06 22.07.2010.

Bitno je da svi traže ligu 16 da se razvijaju nogometni centri u HR. A vidimo kako se razvijaju Šibenik i Cibalija,a bojim se da ni Hajduk neće bolje proći.Opet će Dinamo jedini ostat u e.l. a i to je pitanje! Valjda će sada shvatit da liga 10 diže kvalitetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije