Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS OD 18

Održava se ždrijeb Lige prvaka: Najveći klubovi Europe oboružali su se s 11 Hrvata

Champions League Group Stage draw
Foto: MURAD SEZER/REUTERS
1/3
31.08.2023.
u 11:29

Najviše klubova u natjecanju imaju Španjolci, a slijede ih Englezi, Nijemci i Talijani. Osobito bi istaknutu ulogu u natjecanju mogli igrati Joško Gvardiol i Mateo Kovačić koji će pokušati obraniti Cityjev naslov prvaka Europe

Danas se od 18 sati u Monaku održava ždrijeb skupina za Ligu prvaka. Izvlačenjem će 32 kluba biti podijeljena u osam skupina. Dakle, u svakoj će skupini biti četiri momčadi. Prvo kolo će se igrati 19. i 20. rujna. Finale će se igrati 1. lipnja. 

Najviše klubova u natjecanju imaju Španjolci, čak pet (Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad, Sevilla). Po četiri imaju Englezi (Manchester City, Manchester United, Arsenal,  Newcastle), Nijemci (Bayern, Borussia Dortmund, Leipzig, Union Berlin) i Talijani (Napoli, Inter, Lazio, Milan). Portugal ima tri (Benfica, Porto, Braga).

GALERIJA Dinamo na Maksimiru slavio protiv Sparte i napravio korak prema skupini Europske lige

Champions League Group Stage draw
1/13

Po dva kluba imaju Francuska (PSG, Lens) i Nizozemska (Feyenoord, PSV). Jednog predstavnika imaju Austrija (Salzburg), Belgija (Antwerp), Danska (FC Kopenhagen), Srbija (Crvena zvezda), Škotska (Celtic), Švicarska (Young Boys), Turska (Galatasaray) i Ukrajina (Šahtar). Klubovi iz iste države ne mogu biti u istoj skupini

VEZANI ČLANCI:

U Ligi prvaka ove će godine igrati 11 Hrvata. Za aktualnog prvaka Manchester City nastupaju Mateo Kovačić i Joško Gvardiol. Dva hrvatska igrača ima i Salzburg - Luka Sučić i Roko Šimić. Luka Modrić igrat će za Real Madrid, Ivan Rakitić za Sevillu, Luka Ivanušec za Feyenoord, Petar Musa za Benficu, Ivo Grbić za Atletico i Toma Bašić za Lazio.

VIDEO Dinamu smo 1984. na Maksimiru pustili utakmicu da ne ispadne iz lige. I Torcida je navijala za plave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije