Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNE IZJAVE O ZARADI

Đoković se ispričao tenisačicama: Ja sam za ravnopravnost u sportu

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
24.03.2016.
u 08:50

– Vrlo mi je žao ako sam na bilo koji način povrijedio neku od mojih kolegica tenisačica. Imam vrlo dobar odnos sa svima njima i jako ih poštujem – rekao je Đoković

Novak Đoković nedavno je podigao buru izjavom da "tenisači zaslužuju više novca od tenisačica" pa se prvi tenisač svijeta javno ispričao svim igračicama.

– Nikad nisam želio uvrijediti bilo koga. Ne pravim razliku između spolova. Ja sam za ravnopravnost u sportu – rekao je Đoković.

Na Đokovićevu izjavu oštro je reagirala Serena Williams.

– Vrlo mi je žao ako sam na bilo koji način povrijedio neku od mojih kolegica tenisačica. Imam vrlo dobar odnos sa svima njima i jako ih poštujem – rekao je Đoković.

>> Đoković: Tenisači zaslužuju više novca od tenisačica

Komentara 4

PE
peugeot
17:29 24.03.2016.

Prvih deset na WTA jos i mozes gledati kad igraju naravno plus Andrea Petkovic iz Tuzle (roditelji joj odselili u Njemacku kad je poceo suludi rat). Ostale samo prave silne greske i bezbroj puta gube i vracaju izgubljeni servis. Jee li isto 2:1 kod zena na GS-u i 3:1 kod muskaraca? Da medju prvih deset njih deset Seles i Graf, e tad bi tenisere i teniserke po primanjima trebalo izjednaciti.

RA
Rangostar
00:19 26.03.2016.

Tenis je jedan od najravnopravnijih sprtova po zaradama. Pokušavam zmislit ravnopravnost u nogometu,košarci ili recimo boksu. Vjerovatno najplaćeniji nogometaš zaradjuje više nego sve nogometašice na svijetu. Možda bi najbolje bilo da se svi takmiče u istoj konkorenciji i pobjednik dobija sve.

IV
ivanjoksimovic
09:33 24.03.2016.

Prvo, Novak nije izjavio da teniseri zasluzuju vise od teniserki, vec je cestitao WTA na tome sto su se izborili za vise, i pozvao muski sindikat, ATP da bi i oni trebali da se udruze i traze veci deo od turnira koji daleko vise zaradjuju. Nagradni fond verovatno ne treba uvecati prvopladiranima, doboljan je, ali svakako treba onima koji su na kraju, jer su placeni smesno. Recimo ako ispadnes u prvom kolu ATP 1000, dobijes oko 5000 dolara. Sto je nista s obzirom da placas put i smestaj kao i szrucni stab. Dakle finansijski si na gubitku. Mislim da bi to podstaklo razvoj mladih tenisera i dodatno sprecilo namestanja kao izvor zarade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije