Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spaletti odmara ključne igrače

Bod za san o europroljeću

Goran Vučević
Nino Strmotić | Pixsell
03.11.2010.
u 16:42

Zenitov trener Luciano Spaletti doveo je na utakmicu 4. kola Europske lige protiv Hajduka pričuvni sastav. Ono što je najvažnije jest da je kod kuće ostavio nekoliko važnih igrača.

Luciano Spalletti u Split nije dove sedam velikih aduta. Nema Dannyja, Bruna Alvesa, Keržakova... To društvo vrijedi 70 milijuna eura, nekoliko milijuna više nego što vrijede Hajduk i Dinamo zajedno.

Nisu Rusi na izletu


No, taj detalj ne brine Gorana Vučevića, novog i privremenog trenera Hajdukovoj klupi. Ne smatra da je Zenit došao u Split na izlet.

- Nema govora o izletu, to za nas može biti gore nego da su došli u najjačem sastavu - kaže Vučević.

Svoje igrače nije pretjerano opterećivao Zenitom. Vučević želi da se bijeli okrenu sebi.

- Igramo kod kuće, imamo super individualce. Od njih očekujem da se dignu na barem 70 posto. Ako dođu do te faze, onda se možemo nadati povoljnu rezultatu - kazao je Vučević.

Svjestan je da igrače mora dići psihički. Glava je najvažnija, a u posljednje vrijeme Hajduk je djelovao bezglavo..

- Taktičke promjene će biti minimalne. Od igrača ću tražiti maksimalnu disciplinu u svim linijama. Ako tako ne bude, svjesni kvalitete Zenita, nećemo imati što tražiti - smatra Vučević, koji se nada će igrači s promjenom na klupi doći u fazu pozitivnog šoka - kazao je Vučević.

Svoje igrače odveo je u mir Postira na Braču. Zbog toga su prije posljednjeg treninga on i Ibričić trajektom stigli u Split na obaveznu tiskovnu konferenciju, a onda se gliserom “Vijeka” hitro vratili u Postira.

Ibro: Mi smo krivci

Od Ibričića, kojeg će Vučević gurnuti u vrh napada, mnogo se očekuje.

- Pričamo između sebe, svjesni smo da smo najveći krivci za slabe rezultate i znamo da moramo dati sve od sebe - kazao je Ibričić.

Kapetana bijelih zadovoljio bi bod, koji bi značio nastavak snova o europskom proljeću.

- Zenit je najveći protivnik u Europskoj ligi. U toj utakmici ne možemo puno izgubiti, ali možemo puno dobiti. Ovo je idealna utakmica da pokažemo koliko znamo. Jaki su, ali vjerujem da uz pun Poljud možemo do povoljnog rezultata. Moramo biti strpljivi, i bod nam je dobar, ali priželjkujemo pobjedu - kaže Ibričić.

U Sankt Peterburgu bijele je dotukao Danny. Sada se od Ibričića očekuje da dotuče Zenit.

- Mogao bih biti Hajdukov Danny - nasmijao se Ibričić.

Ozračje u Poljudu i nije baš nešto, silni potresi, svađa u vodstvu kluba, smjena trenera, poljuljali su vjeru navijača. Ne traži se ulaznica više.

Mnogo je onih koji se plaše navijačkih nereda, pa će preskočiti dovoboj Hajduka i Zenita. Ruski navijači stižu na dan utakmice, iz Sankt Peterburga dolazi jedan zrakoplov, a pedesetak Zenitovih pristaža slijeće u Veneciju odakle će autobusom do Splita. Policija sve čini da ne bude nereda.

Ključne riječi

Komentara 15

HM
hm12345
16:12 03.11.2010.

Ovo je možda i gora opcija za Hajduk. Da je stavljena prva momčad, možda bi samo trčkarali po terenu, ne bi se previše umarali, a ovako će zamjene dati sve od sebe da bi se dokazale treneru, i pokazale daa se na njih može računati i u pravim utakmicama.

BU
Bubra
16:29 03.11.2010.

Grobaru Petlici su vas poderali u 90 tim da niste znali di vam je guzica a di glava..Tako da to odmah razjasnimo da nebi zaboravio.

Avatar GrobarPk
GrobarPk
16:54 03.11.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=fKdGRLvBVM4

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije