Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinamo - lech 2:1

Zeko: Plavi moraju biti "fakini"

Andrej Kramarić
Marko Prpić
04.07.2010.
u 20:02

Dinamo je u posljednoj prijateljskoj utakmici u Austriji pobijedio Lech iz Poznana 2:1 (Ibanez 28', Kramarić 55' / Bosacki 66' 11m).

Da Dinamo nije pobijedio poljskog prvaka, Lech iz Poznana, glavni krivac bio bi Velimir Zajec. Jer, dobrodušno je Poljacima dozvolio da igraju s 11 igrača i nakon što im je isključen Peszko radi udaranja Ademija. A trebalo je prije biti isključen i vratar Lecha je igrao rukom izvan šesnaesterca, spriječio siguran pogodak Dinama. No, plavi su ipak uspjeli sačuvati pobjedu.

U prvom dijelu udarna postava bila je nadmoćna, razigrana i Lech se ne bi izvukao sa samo 0:1 na odmor. Da je u tri prilke koje je imao na otvaranju pokoju iskoristio Sivonjić. Ovako je Ibanez zabio iz slobodnog udarca s 20-ak metara (28. minuta)

- Jesam, ja sam dozvolio Lechu da igra kompletan bez obzira na isključenje. Zadovoljan sam prvim dijelom, bit će to i bolje kad dođe svježina. Odradili smo 40 teških treninga, šest utakmica i zahvaljujem igračima i stožeru što su sve izdržali. Pa i mene, jer težak sam, tražim maksimum, Dinamo mora davati maksimum – govorio je Zajec.

U nastavku je pak galamio, puno se griješilo, krivo stajalo, i loše igralo pa je Lech bio bolji. Srećom da je Kramarić oteo loptu suparničkom vrataru i zabio (55. minuta) pa je pogodak Bosackog iz jedanaesterca samo ublažio poraz poljskog prvaka. Pa je vikao Tomiću da ostane nakon prekršaja ležati na zemlji da ukrade vrijeme.

- Morao sam vikati, nemamo nogometne inteligencije, moramo biti i 'fakini', to mora znati igrač s 27 godina. A i Sivonjiću sam rekao da trebao biti 'killer' – zaključio je Zajec.

U Sankt Urlich u kojem se potjano igrala utakmica ipak je došlo 15 navijača plavih. Jedni su iz Zagreba došli u bazu Dinama i pratili autobus do mjesta utakmice te javili prijateljima. No, izgreda nije bilo.

Dinamo je igrao u sastavu: Butina – Etto, Bišćan, Mesarić, Ibanez – Badelj, Ademi, Sammir – Sivonjić, Slepička, Dodo (još su igrali: Lončarić, Barbarić, Šimić, Vrsaljko, Antolić, Tomić, Calello, Morales, Kramarić, Chago).

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:56 04.07.2010.

Za sad su dinamovci fuckini a da ce postati fakini u to bas ne vjerujem.....Medju nadolazecim igracima nema nekog visoko talentiranog mladica....Cak niti jednog a kamo li vise

JM
ja-ma
23:39 04.07.2010.

Svaka čast Zajecu na tome što je dopustio da igra protivnički isključeni igrač.Kog vraga bi dobili time da igraju sa oslabljenim protivnikom?!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:31 05.07.2010.

ne sumnjam da ce dinamo biti dobar do druge utakmice pretkola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije