Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabljak u Karlovcu

"Zbog Suhopolja sam na ledu, no proljeće je moje!"

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
'Photoshop'
14.10.2009.
u 08:20

Mladi Dominik Sabljak, 17-godišnji nogometaš, doslovce je potjeran iz kluba, no sreću je ipak pronašao u gradu na četiri rijeke.

Svoje je kopačke temeljito "izglancao" nakon posljednjeg treninga u Suhopolju kako bi u Karlovcu zasjale punim sjajem. I jesu.

Sedamnaestogodišnjeg veznjaka Dominika Sabljaka iz Magić Male kraj Nove Kapele odlično su primili u gradu na četiri rijeke, a mladi je i talentirani nogometaš došao vrlo blizu ispunjenja dječačkog sna.

Doveo "svoje" igrače
- U Suhopolju sam doslovno izbačen iz kadetske momčadi, iako sam igrao i za juniore, a u prvom sam seniorskom nastupu zabio gol. Roditelji su došli popričati s tadašnjim trenerom juniora Zvonkom Menegatijem koji me jednostavno otpisao nakon jedne polusezone jer je doveo "svoje" igrače koji su morali igrati. Spakirao sam kovčege i vratio se kući jer smo se svi složili da je to najbolje rješenje - kaže Sabljak koji već punom parom trenira u Karlovcu.

Kako kaže otac Željko, brzo su morali donijeti pravu odluku.

- Suhopolje je lijep klub i ne mogu reći da Dominik tamo nije imao dobre uvjete. Ali, jako smo razočarani odnosom trenera i igrača. Zbog tog trenera mnogi su kvalitetni igrači napustili klub - ističe Sabljak, naglasivši da je zadovoljan što je za nastavak karijere njegov sin izabrao baš novog prvoligaša.

Prve je korake novopečeni Karlovčanin napravio u Slavoncu iz Nove Kapele i u Batrini. Nakon toga, zaigrao je u cerničkoj Mladosti i Marsoniji iz Slavonskog Broda te završio u kadetima Suhopolja, koji su tada igrali u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi mladeži.

Na čelu Lige mladeži
- Ovdje se kvalitetno radi i svi su me prijateljski prihvatili. Treninzi Vjekoslava Kovačića i Sanjina Lucijanića jako su zanimljivi i nije ni čudo što je moja juniorska momčad, s kojom zasad samo treniram i igram prijateljske utakmice, na čelu Prve kvalitetne lige mladeži.

- Upravo zbog Suhopolja nisu me mogli na vrijeme registrirati kako bih zaigrao, ali proljeće je moje! Sada marljivo treniram i u slobodno vrijeme učim - dodao je Sabljak i pola sata ranije odjurio na trening. Kako kaže, da ne bi zakasnio jer treneri vole točnost, a s njima se ne valja šaliti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije