Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi trener dinama

Zajec: Momčad je psihički ranjena, ali vjerujem u Ligu prvaka

Velimir Zajec (1)
Foto: Goran Jakus/Pixsell
1/8
Autori: Bruno Blumenschein, Antonela Vukorepa/VLM
25.05.2010.
u 11:37

- Momčadi treba pozitivna klima, uporan rad i vjerujem da Dinamo ponovno može igrati u Ligi prvaka - kazao je Zajec na predstavljanju.

Kako je i bilo očekivano, Velimir Zajec ustoličen je za novog trenera Dinama. Bio je, zapravo, i jedini ozbiljni Mamićev kandidat za to mjesto, a šef kluba ponosno ga je predstavio javnosti.

- Želim izraziti dobrodošlicu našem novom treneru Velimiru Zajecu, ali i staroj legendi, kojem je ovo šesti boravak u Dinamu, od kapetana, trenera i sad ponovno stratega. Da nas povede jedan korak dalje od onog što smo dosad napravili. Mi se poznajemo 35 godina, bio sam njegov navijač i obožavatelj. Osobno sam ga već kod prošlog povratka nazvao u Grčku i zajedno smo sudjelovali u akciji postavljanja Mirka Barišića za predsjednika kluba. Imali smo i zajedničku akciju povratka imena, upravo je Zeko bio taj koji je s balkona obznanio povratak svetog imena. Molimo vas da ne potencirate neke naše probleme. Mi smo tu da bespogovorno služimo Dinamu - započeo je Mamić u svom standardnom stilu.

I ponovno rekao, kako to radi u prosjeku jednom godišnje kad predstavlja novog trenera, da mu se neće miješati u posao.

- Nikad bez razloga nisam ulazio u svlačionicu, već kada trener ne bi mogao ispoštovati minimum minimuma da motivira igrača da se potrudi i natopi dres znojem. Koliko znam Zajeca ako netko ne bude dao sve od sebe taj igrač će i prije svlačionice biti sankcioniran - rekao je Zdravko Mamić.

Zajec je istaknuo kako nije čovjek od velikih riječi...

Iskusniji i bolji nego zadnji puta

- Zahvalio bih se klubu, Zdravku Mamiću i medijima što ste prihvatili i pozdravili moj dolazak. Nisam previše pričljiv, ali sam uvijek spreman za razgovor. Ova momčad ima potencijala, a posljednje predstave nisu odraz njihovih kvaliteta. Pozivam i našu publiku, da podrže momčad od koje ću ja tražiti da budu agresivni, da igraju kvalitetan nogomet - bile su prve Zajecove riječi.

Nastavio je Zeko o svom iskustvu.

- Dugo sam izbivao, bio sam u Panathinaikosu, ostvariti duplu krunu, bio sam u Engleskoj i da sam puno toga naučio. Ne znam sve o nogometu, jer je to nemoguće, ali u ovom trenutku sam puno spremniji nego zadnji puta kada sam bio u Maksimiru.

Već je složio plan priprema. Okupljanje je 7. lipnja, 10.-20. lipnja boravit će na Rogli, a 25. lipnja do 5.7 srpnja u Austriji.

- Bit će to pet tjedana dobrog rada. Pripreme će biti dosta specifične, neće biti klasičnog tipa, već će se ranije krenuti s taktičkim dijelom da za prvo kolo budemo spremni. U interesu nam je odigrati što više utakmica jer se tako postiže što viša forma - istaknuo je Zajec i pozvao publiku na suradnju.

Treba nam pomoć tribina i medija

- Publika se može vratiti pristupom igrača i svih nas koji smo. Publika osjeti kad igrač igra za boju kluba, kad je pošten prema sebi, klubu i publici. Navijači nam moraju pomoći da bi dobili pravi rezultat - kazao je Zeko.

Da bi skinuo breme s leđa novog trenera plave momčadi, Mamić je rekao sljedeće.

- Zajec nije Copperfield i magičar, već molimo i publiku i vas medije da budemo pozitivni. Trebamo partnere, naše navijači, trebamo partnere koji će napraviti i stadion, kao i mediji koji su naši partneri - kazao je Zdravko koji je spomenuo reportažu RTL-a o njegovom govoru u kojem je spominjao sotone, kada su se puštale slike BBB-a, zbog čega je izvršni dopredsjednik kluba imao želučanih problema.

Momčad je psihički umorna

Zajec preuzima momčad koja je u prilično lošem stanju. Fizički umornu jer je kraj sezone, pshički ništa u boljem stanju jer je loše proljeće stvorilo i lošu atmosferu oko njih...

- Imam dosta uspjeha i susreta u Europi. Ove sezone je put u Europi težak i trebat će nam puno sreće i znanja. Ne možemo ništa obećati, osim da ćemo biti korektni prema svom poslu. Teško je reći koji je maksimum ove ekipe, jer je prvenstveno psihički ranjena. Momčadi treba pozitivna klima, uporan rad i vjerujem da Dinamo ponovno može igrati u Ligi prvaka. Kad, to je teško pitanje, ali važno je da imamo sve preduvjete - kazao je Zajec.

Od novog trenera Mamić očekuje isto što od svih dosada...

- Budimo realni, ako si postavljamo ciljeve koji su iznad mogućnosti dolazi do frustracije. Ali ne smijemo sudjelovati u kolektivnoj frustraciji i shizofreniji. Zajec nema nikakvog imperativa, naravno da želimo biti ponovno prvi i da igramo Europsku ligu. To su realni ciljevi koji nisu lako ostvarivi - rekao je Zdravko Mamić.

 - S Velimirom je dogovorena suradnja na dvije godine s mogućnošću da se nastavi. Za to nam je trebalo točno dvije sekunde, a nadamo se svi da će Zajec ostati trener i puno duže - kazao je Zdravko Mamić.

Kazao je Zajec i što očekuje od momčadi čijoj su igri potrebni generalni zahvati.

- Želim igru sa što manje dodira. To su navike koje igrači moraju mijenjati, a nekad je lakše mijenjati ljude nego navike. Napravit ću sve što mogu po tom pitanju.

Prednost domaćim dečkima

Momčad će, po iskušanom receptu, graditi od zadnje linije.

- Inzistirat ću na tome. A kad vidim kakvim kadrom raspolažem znat ću i kako planirati sustav igre - kazao je Zajec.

Preferira domaće dečke puno više nego strance.

- Badelj je jedan od igrača koji će biti nositelji momčadi. Volim domaće igrače jer igraju s posebnim žarom, znaju klub i povijest. Strancima treba i do godine dana da dobiju dojam kluba. Sretan sam što Dinamo ima i Lokomotivu gdje kali mlade nade i što ima takvu politiku koja se orijentira na mlade igrače.

Ključne riječi

Komentara 16

VI
vidimškoj
12:15 25.05.2010.

e,moj zeko,brzo ćeš ti nazad u šumu.

DI
dr-ivek
12:44 25.05.2010.

bitno da su brile na futavoj faci i sako od nekoliko tisuća kuna... nema on veze sa sportom... nevolim nogomet niti ga pratim ali poprilično imam veze sa sportom i znam prepoznati sportaša. uspješan trener MORA biti i sportaš. sadsad nemislim da bi stariji ljudi, koji su treneri i koji su se nekad bavili sportom, trebali trčati 20 kilometara dnevno ali da moraju biti u doticaju sa sportom koliko je u njihovoj moći to je sigurno !! daj pogledajte samo mješinu od ovog lika ! ! ovo mi više liči na obitelj sopranos!

M1
marin_11
23:37 25.05.2010.

I ja bi pričao da vjerujem u ligu prvaka da mi netko izbroji 250 000 eur-a godišnje !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije