Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji u HNL-u - Eduardo bez premca

Zagreb je imao 4 najbolja strijelca, a trojica su nosila modru majicu

'sport...zagreb...09.03.2002. zagreb - marsonia , ivica olic snimio: patrik macek'
''
06.06.2011.
u 12:03

Iz Kranjčevićeve u Dinamo preselili su se Ivica Olić i Ivan Krstanović, a Davor Vugrinec, najstariji najbolji strijelac HNL-a, prije je bio u Dinamu

Dvije godine zaredom Zagreb se muči u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, a isto tako obje sezone ima najboljeg strijelca prvenstva. Davora Vugrinca, najstarijeg strijelca u povijesti naše lige (18 pogodaka i 35 godina) naslijedio je Ivan Krstanović (19).

Prije Krste u povijesti HNL-a samo dva igrača su kao najbolji strijelci završili u Maksimiru ili Poljudu. Bili su to Mate Baturina (1999. godine s 18 pogodaka), koji je završio u Hajduku, a Ivica Olić (2001. s 21 pogotkom) potpisao je za Dinamo. Obojica su prije toga igrala u Zagrebu. Na terenima hrvatskih prvoligaša 28-godišnji je Krstanović ove sezone proveo točno 2500 minuta u 28 nastupa (od kojih je 26 susreta odigrao u cijelosti). Jedini je igrač koji je u istoj utakmici postigao tri pogotka. Hat-trick je ostvario u devetom kolu protiv Rijeke u Kranjčevićevoj (3:1).

Od 35 bodova koliko su pjesnici osvojili u cijeloj sezoni Krstanović je izravno donio čak 19.

Samo nekoliko je strijelaca u dvadeset godina HNL-a uspjelo dobro naplatiti napadački instinkt. Na prom je mjestu bez konkurencije Eduardo da Silva koji je 2007. zabio rekordna 34 pogotka. To je samo jedna od referenci koje su ga lansirale u orbitu prema ugovoru s Arsenalom vrijednom 18 milijuna eura. Preporuka najboljeg strijelca hrvatskog prvenstva pomogla je i Goranu Vlaoviću pri transferu u Padovu, Robertu Špeharu (Club Brugge), Tomi Šokoti (Benfica), Ivici Oliću (CSKA), Ivanu Bošnjaku (Genk), te Tomi Ercegu (Greuther Fürth).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije