Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštaj Tomislava Piplice u Cottbusu

"Za Hrvatsku nisam branio samo zbog duge kose!"

'                               '
'Photoshop'
04.05.2010.
u 13:10

Na oproštajnu utakmicu 21. svibnja trebali bi doći Šuker, Soldo, Šimunić, Barbarez, Mlinarić..., najavljuje legendarni vratar.

Prvi put u 44-godišnjoj povijesti Energie Cottbusa organizira se oproštajna utakmica za nekog igrača. Navijači će 21. svibnja zapljeskati legendarnom vrataru Tomislavu Piplici (41).

– Očekujem dolazak Davora Šukera, Sergeja Barbareza, Zvonimira Solde, Eduarda Ede Geyera, Šimunić mi je obećao da će doći... Iz Hrvatske će doći legenda Marko Mlinarić kojega kada spomenem uvijek mi se stegne grlo jer mi je bio idol – priča Piplica, koji je branio u Cottbusu od 1998., nakon karijere provedene u Iskri iz rodnog Bugojna, Zagrebu, Segesti i Samoboru. Bio je član naraštaja Jugoslavije koji je 1987. u Čileu postao svjetski omladinski prvak (do 21 godine).

– Potom sam trebao braniti za Hrvatsku, ali izbornik Blažević tjerao me da se – ošišam! Jurčević je, primjerice, pristao, ja nisam. Bilo mi je krivo što mi je rekao da se moram ošišati. Volio bih da mi je rekao samo: "Ne računam na tebe". To bih lakše podnio – govori Piplica.

Tako mu je igranje za Hrvatsku ostalo neostvarena želja, a danas je trener vratara u reprezentaciji BiH.

– Imam još dva seminara i u listopadu bih trebao postati profesionalni trener. Radim s igračima Cottbusa do 23 godine i s vratarima iz A-juniora. No, godinama sam pomoćni trener, vrijeme je i za samostalni posao. Ne razmišljam o povratku u Hrvatsku ili u BiH – zaključio je Tomislav Piplica. (žm/VLM)

Komentara 2

VA
Valderama
17:36 04.05.2010.

Kako je lijepo vidit da Janez pati...HAHA

OB
-obrisani-
14:02 04.05.2010.

Ma Tomislav Piplica je super golman i legenda Energie Cottbus..I valjda mu je sada lakše jer zna da za kockastu reprezentaciju na World Cupu nebi branio čak da se obrije na nulu..Naime kockaste su Englezi obrijali do kože bez World Cupa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije