Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILD TVRDI

Za bolji rezultat Soldo se mora maknuti iz hotela

Zvonimir Soldo
AFP
04.05.2010.
u 12:52

Njemački dnevnik Bild je u izdanju od utorka napravio opširnu analizu sezone nogomateša Kölna koje vodi hrvatski trener Zvonimir Soldo.

Podsjetimo, Köln je izborio ostanak u Bundesligi, a uoči posljednjeg kola zauzima 12. mjesto na ljestvici s 38 bodova.

Bild, ipak, sezonu naziva katastrofalnom i nudi prijedloge što bi trebalo poboljšati iduće sezone u kojoj će Soldo i dalje biti strateg Kölna.

Pod motom "Matuschyk umjesto Manichea", Bild ističe da u novoj sezoni mladim nogometašima treba dati puno više prilike.

"Čak je i Soldin učitelj Felix Magath pokazao da se do uspjeha može i s mladim talentiranim nogometašima", piše Bild.

U nastavku analize stoji poziv na popravljanje discipline koja je bila problem i u vrijeme Christopha Dauma, a ni Soldo, piše Bild, ni u jednom trenutku nije imao kontrolu u rukama iako ga se smatralo fanatikom za disciplinu.

"Realnost je bila sasvim drukčija: Novakovičeve turneje po Sloveniji, kašnjenja na treninge, lažne ozljede...", ističu se neki od problema.

Dalje Bild navodi kako je unutar momčadi potrebno znatno više komunikacije, što je u sezoni na izmaku bio jedan od većih problema, budući da velik broj igrača ne govori njemački, pa su se stvarali "klanovi". I od Solde se zahtijeva da više komunicira s mladim igračima kojima se prošlih mjeseci nije dovoljno obraćao.

Bild u nastavku spominje još neke Soldine pogreške, poput bojažljivog pristupa u četvrtfinalu Njemačkog kupa protiv Augsburga ili predugog zadržavanja kapetanske vrpce u rukama Novakoviča.

"Ako Soldo već ostaje trener, trebaju biti ispunjeni njegovi zahtjevi što se tiče pojačanja. Trebaju mu dva braniča, jedan napadač i zamjena za Manichea ako ode iz kluba", stoji u Bildovoj analizi uz dodatak da treba popraviti igru u domaćim utakmicama u kojima je Köln ove sezone pobijedio tek tri puta.

Za kraj Bild navodi još nešto što smatra problematičnim.

"Soldina obitelj, suprotno prvotnim planovima, i dalje živi u Hrvatskoj, a trener je i dalje u hotelu. Dugoročno gledano, takav život nema smisla. Soldo mora živjeti s obitelji u Kölnu", zaključuje Bild.

Komentara 2

KA
kajinx
14:56 04.05.2010.

Jako dobra analiza. Soldo je pametan i iskoristiti će sugestije. Kako se obitelj mogla preseliti u Köln, ako su mu dali garanciju samo na godinu dana?

OB
-obrisani-
17:02 04.05.2010.

Vidim da je i u jednodnevnom slavlju Novakovića posle pobjede na Rusijom krivda za slabu sezonu Kölna..Pa ja bih preporučio Soldi da uzme par svojih hrvatskih igrača jer oni se bez slavlja odmah posle završetka kvalifikacija vrate u klub..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije