Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turističke 'radosti'

WHO upozorava putnike na SP na problem malarije

afrika
Reuters
05.05.2010.
u 18:42

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je sve koji će putovati na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričku Republiku (11. lipnja - 11. srpnja) da se čuvaju malarije.

WHO je turistima savjetovao da se čuvaju uboda komaraca, kao i da izbjegavaju dodire sa životinjama, te da se na vrijeme pobrinu za zaštitu.

Krovna svjetska zdravstvena udruga je izdala upozorenje nakon što je nedavno oboljela jedna Njemica koja je prije toga tri tjedna provela u Južnoafričkoj Republici. Srećom, uspjela se oporaviti.

Južnoafričko ministarstvo zdravstva izvijestilo je, pak, da su u toj zemlji ove godine zabilježena 172 slučaja obolijevanja od virusa koje životinje prenose na ljude. Petnaest slučajeva je završilo smrću.

Komentara 5

XY
xyxyxy
19:23 05.05.2010.

Bolesnik je onaj tko je njimao dao organizaciju takvog spektakla. Ne vjerujem da će biti sposobni ni organizacijski to sve srediti, da se sve odigra normalno, a kad se tu još doda kriminal u svakoj ulici i uličici, bolesti, bit će tamo i mrtvih i bolesnih...Ni karte se nisu uspjele prodati. Neke stvari su ipak previše.

OB
-obrisani-
19:46 05.05.2010.

Bez fantastične kockaste reprezentacije nije to nikakvo SP..Hvala bogu da je tu bar malarija kada nema tih zapadno balkanskih majstora lopte..

OB
-obrisani-
20:49 05.05.2010.

janez, dabogda te komarac rokne ako ikako odeš tamo..dabogda ti dosađivali komarci cijelo ljeto dok budeš trošio lovu na našem moru..dabogda dobio alergiju na autan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije