Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKO PRVENSTVO

Wayne Rooney potopio Hull sa četiri gola

Wayne Rooney
AFP
23.01.2010.
u 18:00

U unaprijed odigranoj utakmici 23. kola engleskog Premiershipa aktualni prvak Manchester United je pobijedio na Old Traffordu Hull City 4:0.

Rezultat na kraju izgleda kudikamo bolje nego što je bila situacija do 83. minute. Naime, dotad je Manchester United imao minimalno i opasno vodstvo 1-0 koje je izrežirao Wayne Rooney.

Opasnost od zalutalog "metka" ili neke kontre je trajala do 83. minute kada je Rooney novim pogotkom zapečatio sudbinu gostiju.

U toj minuti je Nani izveo slobodan udarac, a nakon što je vratar Hull Cityja kratko odbio loptu, ona je završila na gredi. Akcija se nastavila unatoč tome što je obrambeni igrač Hulla Dawson ostao ležati na travnjaku. Nastavak je donio i pogodak Rooneyja koji je "bombom" rasparao mrežu sa desetak metara.

Nakon toga se Hull City potpuno raspao, pa je još dva puta strijelac postao Rooney. Time je došao do ukupno 19 pogodaka u sezoni Premiershipa, te je prvi na ljestvici strijelaca. Ima pet pogodaka na kontu više od Didiera Drogbe, centarfora Chelseaja.

Manchester United je ovim skočio na vrh ljestvice. Imaju 50 bodova, odnosno dva više od Chelseaja i Arsenala. No, Chelsea ima jednu utakmicu manje, a Arsenal dvije.

Premiership, 23. kolo:

Manchester United - Hull City 4-0 (Rooney 8, 83, 86, 90+3)

Redoslijed: 1. Manchester United 50, 2. Arsenal 48 (-2), 3. Chelsea 48 (-1), 4. Tottenham 38 (-1), 5. Manchester City 38 (-2)..., 18. Hull City 19...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije