Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vučevića oraspoložile pripreme i Vahine pohvale

Vučević: Trebotić je broj jedan priprema

Dinko Trebotić
Nino Strmotic/PIXSELL
08.02.2011.
u 19:38

Trener je igračima dao slobodan dan, ali odredio im je da se moraju kretati u trokutu između Kaštela, Omiša i Dugopolja

Bez poraza je Hajduk zaključio turske pripreme (Austria Beč 0:0, Obolon 3:2, Dinamo (B) 1:1, Lech 1:1) što može zadovoljiti trenera Gorana Vučevića. U Turskoj se rađao jedan novi, mladi Hajduk bez velikih zvijezda. Prosjek starosti igrača koji su bili na pripremama je 21,6 godina. Sve sami klinci, žileti nisu bili tražena roba u Hajdukovoj ekspediciji.

Trener Goran Vučević zadovoljan je odrađenim u Beleku.

- Ne bih rekao ni puno ni malo, jednostavno sam zadovoljan. Očekivao sam neka pojačanja, da imamo dva istinska pojačanja i ovi igrači bi bilo još bolji. Iz te kože se ne može, svjestan sam onoga što može i idem pokušati učiniti najbolje što se može. Orijentacija na mlade pokazuje se ispravnom, i ovaj rad u Turskoj se isplaćuje. Iz dana u dan bivali smo sve bolji, igrači su sve bez pogovora odrađivali. Od nikoga nisam čuo riječ umor, i ozljede su nas zaobišle. Dobro, tu ne računam na one mehaničke ozljede, usred udarca. No, ovo je tek početak, imamo mi još puno toga za raditi – rekao je Vučević.

Mladići su potpuno preuzeli primat u momčadi. Kapetan je 19-godišnji Vukušić, desetku nosi godinu dana stariji Trebotić...

- Iskočit će netko od ovih mladića, o njima će se pričati. Recimo, Trebotić je iskočio, on je broj jedan priprema, Vukušić je kapetan, Franko Andrijašević se itekako dignuo, iskoristio ove pripreme na najbolji mogući način, Tičinović se vraća i bit će nam izuzetno koristan, Sačer također. A ovi malo stariji moraju snositi najveću odgovornost za ono što nas čeka – kaže Vučević, koji je još pohvalio pričuvnog vratara Lovru Kalinića.

No, ni kliještima se od Vučevića ne može izvući najbolja trenutačna postava bijelih.

- Sastav se može nazirati, ali nitko ga ne može reći. Imam mladu momčad, bit će oscilacija. Iskreno, teško mogu dati jedanaest najboljih, u krugu je sigurno petnaest igrača – rekao je Vučević.

Kakav će Hajduk biti na proljeće?

- Hajdukova prepoznatljivost ovog proljeća bit će trka, agresivnost i disciplina u igri. Naravno, težit ćemo i atraktivnosti, ne bih se nikada mogao pomiriti da mi momčad ne igra atraktivno – kazao je Vučević.

U posljednjoj utakmici na pripremama, onoj protiv poljskog Lecha, bijele je špijunirao Dinamov trener Vahid Halilhodžić, koji je biranim riječima govorio o Hajduku.

- Lijepo je čuti da nas Halilhodžić hvali, i to je znak da smo radili dobro. Meni je važno da moji igrači daju sve od sebe. Možemo i izgubiti utakmicu, ali neka daju svoj maksimum – rekao je Vučević.

Ostali ste bez Ibričića, koji je bio najbolji igrač Hajduka.

- Ma, Ibričić je završena priča. On je veliki igrač, ali je otišao i tu je priči kraj. Dobro, vodit ću ga desetak minuta u utakmici sa Slavijom. Neka, zaslužio je taj oproštaj – kaže Vučević.

Bez obzira na mladost od Hajduka se očekuje da se uključi u utrku za prvaka, da pokuša sustići Dinamo.

- Borba maksimalna, ići utakmicu po utakmicu, ključna će biti ona u Maksimiru. Treba biti hrabar i pošten, pa što bude. Kad smo ih ono pobijedili u Maksimiru, igračima sam rekao idemo se boriti, pa makar izgubili sa 5:0. Vidjeli ste kako je završilo – zaključio je Vučević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije