Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulazak Talijana u klub čeka se kao dan D

Volpi dolazi i naručio je svoju reviziju poslovanja Rijeke

\'15.02.2012. Rijeka - Kako duze vrijeme nema nogometasa, jato galebova udomacilo se na centru nogometnog igralista na stadionu Kantrida. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL\'
Goran Kovacic/PIXSELL
15.02.2012.
u 21:21

Ovaj put "talijanski Abramovič" doći će zrakoplovom, a ne svojom jahtom, a čelnici su pripremili elaborat o klubu.

Petak je za riječkog nogometnog prvoligaša “dan D”, kada će se konačno znati hoće li taj klub, koji je potonuo u dugove, ipak ogrijati sunce. Riječani su u velikom isčekivanju Gabriela Volpija, koji u četvrtak stiže u grad na Rječini, a već sutra dogodit će se ključni razgovor između talijanskog milijardera i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela o spašavanju, modelu upravljanja i budućnosti HNK Rijeka.

Koliko je Volpijeva ponuda o kupnji riječkog kluba ozbiljna, potvrđuje i niz njegovih dosadašnjih izjava u talijanskim medijima, a njegova je vjerodostojnost materijalizirana i kroz pokroviteljstvo Vaterpolskom klubu Primorje koji je, zahvaljujući Volpiju, inače vlasniku najbolje svjetske vaterpolske momčadi Pro Recca iz Genove, postao europskim klubom. I predsjednik NK Rijeka Robert Komen slaže se kako je sutrašnji dan sudbonosan za riječkog prvoligaša.

- Izvršni će odbor dobiti kompletnu informaciju o svim aktivnostima u posljednjih mjesec dana, dosadašnjim razgovorima s gospodinom Volpijem i Miškovićem, ali je tema zapravo samo jedna, dolazak Volpija i najavljeno ulaganje u klub - kazao nam je Komen.

Potvrdio je kako će se na susretu kod riječkog gradonačelnika Damir Mišković, jedan od najbližih suradnika Gabriela Volpija u “Orelan Investu” i dopredsjednik VK Primorje, održati prezentaciju o strateškom partneru NK Rijeke koji bi trebao postati i ulagač. Jučer su u Rijeku stigli Luigi Micheli i Giuseppe Spalenzo, financijski i sportski direktori “Spezije Calcio”, talijanskog trećeligaša u Volpijevom vlasništvu koji trebaju ustanoviti dugove riječkog kluba. Naime, dvije revizorske kuće, jednu je angažirao NK Rijeka, a drugi Voplijev holding Orelan Invest, utvrđuju financijsko stanje kluba i sve ono što zanima njegovog budućeg vlasnika. Volpi ovoga puta na Kvarner stiže zrakoplovom, ne kako je za njega uobičajeno, svojom luksuznom jahtom “GiVi”.

Volpijevi najbliži suradnici vjeruju kako se riječki nogometni klubu s njime doživjeti renesansu, upravo zbog njegove profesionalnosti, pa se tako na Kandridi ubuduće može očekivati samo red, rad i disciplina.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
08:02 16.02.2012.

Ma dobro , vaterpolo je ipak puno manje profitabilan sport... , jedan kvalitetan igrač u nogometu košta kao gotovo cijela vaterpolska momčad. Ali za Rijekino dobro i dobro Hrvatskog nogometa , stvarno nebi bilo loše da taj čovjek dođe uu Rijeku. Osim toga Rijeka ima jedan od najljepših stadiona , odnosno stadion na najljepšem mjestu !!!!

OD
otac_domovine
08:28 16.02.2012.

Nije ovaj Volpi samo tako milijarder. Pametna je to filozofija. Prvo kupi najveći klub u regiji u kojoj želiš poslovati, uloži nešto novca da se svidiš navijačima i političarima, a kad Hrvatska uđe u EU pokupuj sve što vrijedi u okolici. Ili mu je žena možda iz Rijeke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije