Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Genova - Suđenje srbijanskim huliganima

Vođa nereda će minimalno dvije godine u zatvor

'Riot policemen run on the pitch before the European 2012 qualifyng football match between Italy and Serbia is suspended due to fan violence at Luigi Ferraris stadium in Genoa on October 12, 2010. Fou
'GIUSEPPE CACACE'
15.10.2010.
u 15:39

Beogradski policajci najavili su bojkot velikog derbija između Crvene zvezde i Partizana 24. listopada na Marakani.

Ivan Bogdanov, vođa ekstremnih srpskih navijača koji su u utorak izazvali velike nerede u Genovi, saslušan je pred tamošnjim sudom. Bogdanov je sutkinji rekao da su neredi na stadionu Luigi Ferraris bili usmjereni protiv Nogometnog saveza Srbije, koji, prema njegovim riječima, ne dopušta igračima Crvene zvezde da igraju u reprezentaciji.

Bogdanov: Jako mi je žao

Pred sudom se Bogdanov ispričao cijeloj Italiji zbog nereda te dodao da je u Genovu došao dan prije utakmice.

– Tijekom incidenata izgubio sam kontrolu nad situacijom, jako mi je žao – izjavio je srbijanski huligan.

Slatkorječivost mu ipak neće pomoći da izbjegne zatvorsku kaznu, i to najmanje u trajanju od dvije godine. Naime, genovski tužitelj ponudio je Bogdanovu da potpiše sporazumno priznanje krivice i za to dobije dvije godine zatvora te izručenje u Srbiju. Ako, pak, želi suđenje, Bogdanov bi tada mogao proći puno gore.

Dok su se talijanski mediji već počeli i šaliti na račun genovskih nereda, pa su jučer usred jedne zabavne emisije na nacionalnoj televiziji simulirali upad srbijanskog huligana u studio, Srbima baš i nije do šale.

U iščekivanju Uefine kazne, trenutačno im je najveća briga treba li se igrati veliki derbi Crvena zvezda – Partizan na Marakani iduće subote.

– Ne odigramo li derbi, znači da smo uzmaknuli pred huliganima – smatra trener Partizana Aleksandar Stanojević, a isti je stav i čelnika Crvene zvezde.

Bez policajaca pogubno

No, derbi bi mogao biti odgođen zbog policije! Naime, snage reda zaprijetile su bojkotom zbog premalih plaća, neplaćanja prekovremenih te loše zaštitne opreme koju nose. Posljednji put derbi je igran bez prisutnosti policije 2000. godine, nakon Miloševićeva pada. Posljedice su bile mnogo razbijenih glava, upad navijača na teren i prekid utakmice.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
09:02 16.10.2010.

Koliko dugo bi trebao raditi i koliko bi mu trebalo da plati kaznu za sve sto je horda huligana unistila.... Da ga zatvore 200 godina , nebi moga platiti nit odraditi....

LI
Lisnjak
16:19 15.10.2010.

Znaci snage reda bi bojkotovale zbog mrsavih placa. Sad mi je jasno zbog cega su EU Janez i Kamocemo preselili u inozemstvo, gdje rijesavaju tudje probleme.

Avatar Castro
Castro
18:05 15.10.2010.

Idler 3@ mislis ono kao cika rade jel ??? hihihi...dobra ti je ova. Neka ga malo tamo, digici vole te nabildane i obrijane, jos kad ga po supku obriju pa nategnu bice kuku-lele.... Mozda bi bilo dobro da ga posle prebace u Remetinec. Na oporavak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije