Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. OBLJETNICA SMRTI

Vijenci pod Draženov koš, spomenik možda - dogodine

Dražen Petrović
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.06.2010.
u 12:50

Sljedeće će se godine cvijeće postaviti pred godinama najavljivano spomen-obilježje "košarkaškom Mozartu", najavljuju u Šibeniku.

I ove godine, na 17. obljetnicu smrti šibenske, hrvatske i svjetske košarkaške legende Dražena Petrovića, izaslanstva lokalnih vlasti i košarkaških klubova položila su vijence kod Draženovog koša u šibenskoj Ulici Petra Preradovića.  Svijeće su ispod ploče Draženu u spomen zapalili i učenici OŠ Tina Ujevića i obližnjeg vrtića Jutro. Zanimljivo je kako u Šibeniku još nema spomenika "košarkaškom Mozartu'', kako su ga nazivali, unatoč najavama koje se ponavljaju od njegove pogibije.

- Imao sam osobno čast poznavati Dražena, pa čak i kao sportski liječnik skrbiti o jednoj fazi njegova košarkaškog odrastanja. 17. obljetnicu Draženove smrti dočekujemo bez spomenika zbog greške koja je počinjena prilikom izrade projekta; naime, bili smo primorani izvršiti ispravke u projektu i time izgubili na vremenu. - kazao je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović. Obećao je kako će se 18. obljetnicu obilježiti i na Draženovu košu, ali i kod spomenika.

Iz Grada Šibenika objašnjavaju kako je do zastoja u projektu došlo jer se stvarni katastarski podaci nisu se podudarali sa stanjem vlasništva, a riječ je o čestici koja je bila upisana na Hrvatske ceste.

- Službe su grešku ispravile i projekt je u fazi izdavanja lokacijske dozvole. Čim dozvola bude izdana, idemo u izradu izvedbenog projekta. Što se tiče tri kioska na lokaciji budućeg spomenika i tu je postignut dogovor o zamjenskim lokacijama za dva kioska, a s trećim se vode pregovori oko konačnog premještanja. U proračunu Grada Šibenika za 2010. predviđeno je milijun kuna za projekt - ističe Ana Gojanović Rakić,
pročelnica Ureda gradonačelnika.

Ključne riječi

Komentara 1

UT
utakmica
14:13 07.06.2010.

Već je i vrijeme da se napravi spomenik Draženu Petroviću u njegovom rodnom gradu,jer je svojom košarkaškom genijalnošču oduševljavao,a njegova marljivost, upornost i predanost košarci trebala bi biti vodilja za svakog mladog sportaša.Imam veliku kolekciju utakmica Dražena Petrovića ( i još puno drugih ),pa ako ima netko neke utakmice za razmjenu,ili ga zanimaju,neka se javi na E-mail: utakmica@net.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije