Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI U SARAJEVU

Krvavi sukob navijača Hajduka i Želje, 8 u bolnici, 50 privedenih

Sarajevo neredi navijači (1)
Leo Tatić
06.10.2011.
u 18:11

Prijateljska utakmica na kraju nije odigrana, a prema službenim informacijama nitko nije izgubio život.

Umjesto ugodne, prijateljske utakmice između Željezničara i Hajduka, stadion na Grbavici i područje oko njega pretvorili su se u četvrtak popodne u bojno polje.

Sat vremena prije nego što je trebao početi susret u Sarajevu, oko 17.30 sati, izbio je veliki sukob između navijača dvaju klubova. Oko 150 navijača Hajduka stiglo je s četiri autobusa iz Kiseljaka, preko istočne tribine uletjeli su na stadion i došli do dijela za domaće navijače. Dok su navijači Željezničara postavljali transparente, fizički su ih napali pa ih je policija izgurala van.



No sukob se tada nastavio izvan terena. Drugi se dogodio ispred slastičarnice "Palma" nedaleko od stadiona, stotinjak domaćih vandala nasrnulo je na navijače bijelih bakljama, raketama, čuli su se i ''topovski udari''... na što su ovi uzvratili istom mjerom.

Na zelenom je travnjaku i na cesti oko stadiona bilo mnogo krvi, a na službenoj konferenciji za novinare potvrđeno je da nitko nije poginuo. Iz HNK Hajduka nitko nije bio na presici, no ispričali su se jer su se žurno uputili prema Splitu.

Ukupno je osam ljudi hospitalizirano s frakturama i težim ozljedama, od čega jedan policajac, 50 ih je privedeno, a većina ih je iz BiH. Iz Splita je došlo 15-ak navijača samo pogledati utakmicu.

– Među ozlijeđenima je i jedan teško ozlijeđen jedan. Riječ je o M. B. (1983.) iz Splita kojemu je kamenom ozlijeđena glava. Zbog težine ozljede upućen je na neurologiju gdje je operiran. Ostalih sedam ozlijeđenih lakše je ozlijeđeno, a uglavnom je riječ o posjekotinama, ogrebotinama i ozljedama  od udaraca – rekla nam je glasnogovornica KUM-a Biljana Jandrić

Inače, navijači iz Splita u vrijeme sukoba tek su bili na putu u Sarajevo, a uz kraće  čekanje na odluku hoće li se utakmica odigrati ili ne, na kraju je otkazana iako su momčadi već bile na travnjaku. Torcida, dok je bila na putu u Sarajevo, poručila je hajdukovcima da se ne vraćaju u Split ako odigraju utakmicu.

Povjerenik HNS-a za sigurnost Zoran Cvrk rekao je da ovaj izgred ne podliježe nedavno donesenom Zakonu o navijačima jer utakmica nije bila u organizaciji nekog hrvatskog nogometnog tijela.

Ovo je već treći prekid utakmice u BiH u 15 dana, a većina misli da je sve politički izrežirano.


Komentara 161

SE
serđo
07:37 07.10.2011.

sarajevski kiseljak

TO
Tot
21:18 06.10.2011.

nego jel bio onaj bbb nijaz među željinim navijačima .....

NO
nocommentnow
18:40 06.10.2011.

središnji dio uratka je epohalan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije