Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIMISOARA - DINAMO 0:3

Veličanstvena Dinamova noć i trica za pamćenje

Sammir
Marko Lukunić
01.10.2009.
u 22:49

Dinamo je u Temišvaru nadmašio sebe, odigravši najbolju gostujuću europsku utakmicu unatrag nekoliko godina. Pred gotovo praznim stadionom, Jurčićeva momčad demonstrirala je već u prvom poluvremenu odličan nogomet.

Bio je to brz, snažan, agresivan i atraktivan, sa samo dva ozbiljna defenzivna propusta. Za Dinamo je to "samo" dva, jer ne tako davno škotski Hearts je razvlačio Dinamovu obranu kako je htio.

Rumunji su bili propusni
Zagrepčani su šokirali uspavane Rumunje već u 8. minuti. Milan Badelj je s ruba kaznenoga prostora zatresao mrežu, uz pomoć Etta, te u startu razbio koncepciju rumunjskoga trenera. Samo tri minute kasnije, opet je loše reagirala obrana Rumunja, otvorila se prigoda za Sivonjića, ali je vratar Pantilimon odlično reagirao.

Tek u 19. minuti Lončarić je prvi put bio u ozbiljnim problemima. Rumunjski igrač pucao je iskosa iz slobodnog udarca, Dinamov vratar bio je pokriven, ali je mačjim refleksom odbio loptu u korner. Rumunji su se predstavili u posve drugačijem izdanju od onoga koje je očekivao Jurčić.

Umjesto "betona" bilo je to mekano i propusno "vapno" pa su Dinamovi igrači lako osvajali prostor i prijetili domaćim vratima. U 23. minuti Badelj je fantastičnim udarcem gađao u donji kut, a vratar Pantilimon ponovno obranio.

Najveći problem za Dinamovu obranu bile su duge lopte iza leđa Roberta Kovača. U 25. minuti činilo se kako će mu Bucur pobjeći, no Dinamov kapetan u ključnom je trenutku dostigao napadača i blokirao šut. U u 32. minuti nova briljantna obrana Lončarića. Goga je pobjegao Kovaču, stigao sam pred gol, a mladi Dinamov golman čudesnom je reakcijom spasio gol.

Prekinut crni niz
U odličnom Dinamovom poluvremenu nedostajao je tek još napadački učinak Marija Mandžukića. On je imao zadaću u stopu pratiti rumunjskoga braniča, pa mu je u napadačkim akcijama nedostajalo snage.

Dinamo je, međutim, imao drugoda jakoga dauta. Milan Badelj u Temišvaru je igrao utakmicu života, dirigirao je Dinamovom igrom poput nekada Luka Modrić, a pogotku je pridodao i velemajstorsku asistenciju: povratna lopta za Sammira i projektil za 2:0. Rumunji su u 52. minuti bilio na koljenima!

Vrlo brzo uslijedio je i novi nokaut. Morales je iskosa ušao u 16-erac i pogodio u suprotni kut. Veličanstvena igra hrvatskog prvaka donijela je prvu gostujuću pobjedu nakon sedam uzastopnih europskih poraza.

Jurčiću, kapa do poda, ovo je bilo njegovo remek-djelo. Najveća pobjeda karijere!

Timisoara - Dinamo 0:3

Stadion: Dan Paltinisanu.

Gledatelja: 5000.

Sudac: Peter Rasmussen (Danska) 6.5

Strijelci: 0:1 - Badelj (8), 0:2 - Sammir (52, Badelj), 0:3 - Morales (58)

Igrač utakmice: Sammir

Komentara 11

OB
-obrisani-
00:09 02.10.2009.

Čestitam zagrebačkim PLAVIM na odličnom rezultatu! Samo naprijed! Ne znam zašto ih nazivaju MODRIM? Valjda nekom izvorni naziv PLAVI smeta!? Još će postati \'zlatni\' ili \'golden\', nemaju više plavih dresova?

BL
blackstena
07:44 02.10.2009.

aha...ovi nasi novinari stvarno znaju napisati bombasticne naslove i clanke...unatrag par dana izgledalo je da se Dinamo raspada po njihovim pisanjima a sad je vec na vrhu Europe...svaka cast PLAVIMA na pobjedi ali svaki moze pobjediti ili izgubiti...ako nekog volis onda ga volis i kada gubi a ne samo kada pobjedjuje...e da -Balkane, Balkane, Balkane moj...huligane u cuzu i osloboditi stadione za ljude koji uzivaju u nogometu bez obzira na konacni rezultat.

ML
mlado
23:04 01.10.2009.

Ajmo sada: dizanje u nebesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije