Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U bolnici kod Tomislava Ivića

Vatreni su sad najjači, Messi neće osvojiti SP

Tomislav Ivić
Antonio Bronić/PIXSELL
01.04.2010.
u 08:25

Popio sam tabletu za bolji san, pa sam zaspao i nisam vidio Olićev gol.

Veliki nogometni stručnjak Tomislav Ivić (77), koji se u KBC Dubrava oporavlja od operacije kralježnice, nije vidio Olićev gol protiv Manchestera.

– Popio sam tablete kako bih mogao mirno spavati pa su mi se oči sklopile prije kraja utakmice. Ali, uživao sam gledajući presing koji je, prvi put nakon susreta s Juventusom, demonstrirala Van Gaalova momčad. Primijetio sam da to Bayernu uspijeva kada mu je biti ili ne biti. U bundesligaškim utakmicama toga presinga nema – kaže Ivić.

Ivičina kulminacija

Sjajni Olić nije iznenađenje?

– Nije. Iznimno je brz, dobro barata loptom, iskusan je. To je njegova kulminacija. Svaka mu čast. Jer, sjećam ga se kad je bio junior, išao sam samo zbog njega na jednu utakmicu u Zadar. Bio je iznimno zanimljiv zato što je ljevak, sjajnih trkačkih mogućnosti. Ali, bio je nedorečen, neformiran. Danas je Ivica potpuno formiran igrač za vrh Europe.

I za Bilića?

– Bilić sada ima najbolju momčad otkad je preuzeo selekciju. Jer, glavni igrači, Olić, Eduardo, Kranjčar, Modrić... u najboljim su godinama. Imaju sve: znanje, moć i iskustvo.

Moglo bi se to shvatiti kao pritisak na izbornika, da zaista ne smije napraviti krivi korak?

– Nije to pritisak, to su činjenice. I dobro da je Slaven ostao jer je on rastao s tom ekipom. On i njegov stožer znaju gdje su pogriješili u prošlom ciklusu i neće te pogreške ponoviti.

Spomenuli ste Eduarda, a njegov je status u Arsenalu daleko od idealnog?

– Dudu ima problema jer je zbog duge stanke izgubio moć borbe protiv divovskih stopera. A Wengeru je sada jako stalo da osvoji neki trofej nakon pet godina. Kad trčiš za velikim rezultatom, nemaš previše prostora za rizik.

Sustav 3-5-2 nije zastario

Vjerujete li u Bilićev sustav 3-5-2?

– Najprije, on nije zastario, iako je vrhunske rezultate donosio prije 25 godina. No, mislim da se Bilić na njega na kraju neće odlučiti jer bi to značilo značajne pomake u zadnjoj liniji. Ne bi ga prihvatio Ćorluka, Šimunić bi morao ići jako ulijevo, Križanac bi ostajao kao središnji. A nitko od njih tako ne igra u klubu.

Tko su favoriti SP-a?

– Uvijek Brazil, zatim Španjolska i Engleska. Iza njih Italija, Nizozemska i Portugal. Argentina teško. Messi, naime, u Barci igra okružen sjajnima Alvesom, Xavijem i Ibrahimovićem, dok u reprezentaciji nema takvu pratnju – zaključio je Ivić.

Ključne riječi

Komentara 4

PA
parangal1911
09:53 01.04.2010.

stara dobra vrimena kad je Hajduk bio klasa. A vidi di smo sad!

Avatar Topgen
Topgen
09:54 01.04.2010.

Trener svih trenera. Izmislio totalni nogomet , presing u protivnickoj polovini. Brz oporavak sjor Ivic .

Avatar poljicanin
poljicanin
10:53 01.04.2010.

Pa zar su Aguero,Higuain ili Tevez toliko \"losi\" suigraci za Messija?Malo se cudim ovom izjavom Ivica,po meni niti jedna od navedenih reprezentacija nema bolji napad od Argentine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije