Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamova stara želja

Vaha samog sebe upucao u stražnjicu

Vahid Halilhodžić
AFP
14.08.2010.
u 08:06

Zamalo je postao Ćirin igrač početkom 80-ih, već mu je bila objavljena slika u dresu Dinama. Kasnije ih je rat doveo do mržnje.

Nije prvi put da Dinamo pokušava dovesti Vahida Halilhodžića; kao igrač bio je više puta u pregovorima s plavima, a početkom osamdesetih u nekadašnjoj SN Reviji čak mu je izašla i slika u plavom dresu. No, izabrao je Francusku, a tijekom rata u BiH pukla je Vahidova ljubav s Hrvatima. U velikom intervjuu za BH dane 2002. opisao je sudjelovanje u obrani Mostara od napada JNA. Voljeni grad napustio je tri dana prije hrvatsko-muslimanskog sukoba.

– Dobio sam poruku da su u HVO-u smislili da me među prvima ubiju na Rondou (rotor u središtu Mostara, op.a.). Ćelo Topić kaže da nije upoznat s atentatom na mene, ni Jadranko Prlić, ni Neven Tomić. Sad nitko ništa ne zna, a opljačkali mi kuću i zapalili je.

Kasnije se pojavila priča i da je ranjen u ratu, ali objasnio je da se nehotice sam upucao 'škorpionom' u stražnjicu.

Izbjegavši u Pariz, Halilhodžić je tri godine teško živio, dok nije dobio posao u Casablanci. Rat je ostavio rane na duši, pa je imenovanje Ćire Blaževića za izbornika BiH nazvao sramotom, zbog Ćirinih političkih stavova prema BiH. No, kasnije mu je Vaha pružio podršku i ponudio pomoć.

Ključne riječi

Komentara 18

TO
Tot
12:40 14.08.2010.

ma šta ti znaš,suluda politika je bila tvog alije,HR je cjelo vrjeme pomagala muslimanima i za zahvalu smo dobili masakre naših u bugojnu i sl...

OB
-obrisani-
12:19 14.08.2010.

Vaha je bio žrtva sulude politike HDZ-a prema muslimanima u BIH,ne zaboravite da su generala HOS-a Blaža Kraljevića i njegovu pratnju mučki poubijali pripadnici HVO-a na čelo s Bobanom. Normalno da oni koji su kasnije stradali od hrvatskih ekstremista pušu i na hladno. Ćiro je bio prijatelj sa Tuđmnom,ali to ne znači da je podržavao sukobe Hrvata i Muslimana u BIH.

DA
Dalmino
16:33 14.08.2010.

Život u zabludi nije život. Escudo , a tvoj problem je šta nisi ćita knjige iz povijesti nego bajke. Kaže moja mama da ne želi imat posla sa dvospolcima. Žao mi je , probaj onda sa tatom možda prođeš bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije