Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO – NEFTČI 3:0

Sjajni Badelj i Krstanović donijeli pobjedu nad Neftčijem!

Dinamo Neftči (1)
Foto: Pixsell
1/20
Autori: Tomislav Dasović, Antonela Vukorepa/VLM
13.07.2011.
u 21:56

Izvanredna predstava Jurčićeve momčadi na otvorenju sezone, obećavajući zalet prema Ligi prvaka u punom Maksimiru.

Sjajan, neponovljiv ambijent u Maksimiru na otvorenju sezone protiv prvaka Azerbajdžana! Nijemci bi rekli – ausferkauft (rasprodano). Nakon dugo vremena plavi su kod kuće igrali pred 33.300 gledatelja, a Jurčić prvi put otkad vodi Dinamo.

Kontrolirani nogomet

I iako to nije bio uragan kakav je publika priželjkivala, jer Jurčić nikada nije bio hazarder, prvak Azerbajdžana već je u prvom poluvremenu bio na koljenima. U tom, kako Jurčić voli reći, kontroliranom nogometu, u prvom poluvremenu dogodio se samo jedan bljesak.

U 37. minuti prvi put smo vidjeli zbog čega je u Dinamo doveden Alispahić. Bugojanac je fantastičnim proigravanjem pronašao Badelja iza leđa obrane Neftčija, a Dinamov kapetan pogodio u desni kut. Pogodak u pravo vrijeme, kada se činilo da će Neftči biti vrlo tvrd orah i kada je publika već počela gubiti strpljenje s ne pretjerano atraktivnom Dinamovom izvedbom.

– Moramo igrati mnogo brže – naglasio je u stanci između poluvremena Dinamov pomoćni trener Tomislav Rukavina.

I čim je lopta krenula s centra u nastavku, Dinamo je povećao prednost. Opet je to bila sjajno izrađena akcija: Vrsaljko je poslao idealan centaršut u peterac, a spretni Krstanović vrhom kopačke ubacio loptu u mrežu. To su reakcije igrača šesnaesterca, Dinamova Croucha, diva kakvog su u Maksimiru dugo čekali...

Ivan je već u prvom istrčavanju pred maksimirskom publikom osvojio navijače. I u 64. minuti opet je doživio ovacije kada je pobjegao obrani gostiju i iznudio prekršaj vratara Stamenkovića za kazneni udarac. Budući da nikada u karijeri nije promašio s bijele točke, Ivan je preuzeo odgovornost i sigurno pogodio za 2:0.

Drugom Dinamovom pogotku prethodile su nesigurnosti u obrani, osobito Tonela, pa je i Neftči imao dvije sjajne prigode. Najprije je sjajno spasio Kelava, a potom je siguran pogodak spasio Milan Badelj odbivši glavom loptu koja je išla u gol.

Moderna igra plavih

Dinamo tako na uzvrat u Baku (19. lipnja) putuje s golemom prednošću te mirno iščekuje ždrijeb trećega pretkola. Ovo je Dinamo koji obećava: moderan, čvrst, discipliniran i ubojit te nakon dugo vremena opet privlačan publici. Čestitke Jurčiću, s odličnim je položio prvi ispit!

Međutim, najmanje što Kruni treba na početku je euforija, jer Neftči je ipak “druga liga”, a prava iskušenja tek dolaze. Neizbježan je podsjetnik na start prošle sezone kada je i Zajecov Dinamo ovako pregazio Koper, a onda gotovo ispao. Kruni se to ne bi smjelo dogoditi, ali nije ga naodmet upozoriti...

Dinamo - Neftči 3:0

Tijek utakmice

Drugo poluvrijeme

Kraj.

90' Igraju se tri minute sudačke nadoknade.

89' Izašao je Alispahić, ušao Mateo Kovačić.

84' Nasimov je požutio.

82' U posljednjih deset minuta počeli su ponovno prijetiti gosti. Dva jako opasna udarca Flavinha pukom su srećom izostala iz Kelavine mreže.

79' Izašao je Krstanović uz velike ovacije tribina nakon svog debija u dresu Dinama, a ušao njegov imenjak Tomečak.

78' Žuti karton dobio je Milan Badelj zbog povlačenja i prigovora.

77' Izašao je Abdulajev, ulazi Imamverdijev.

76' Razigrali su se svi redovi Dinama, sjajno je sada zaprijetio Jerko Leko s desne strane, Stamenković skida vrhovima prstiju. I nakon kornera bilo je opasno.

72' Vratar gostiju, čini se, neće se odmarati do kraja utakmice. Milan Badelj dobro ga je uhvatio na krivoj nozi, ali ovaj je loptu jedva uspio skinuti. Dinamo radi pritisak, igra se na dijelu gostiju, mogao bi pasti još koji pogodak.

71' Izašao je Rodriguinho, ušao Nasimov.

69' Stamenković je u skoku krenuo sačuvati svoju mrežu, a prema lopti je glavi letio i Krstanović, sudario se s njim i pao na pod. Nakon liječničke intervencije nastavio je igrati, a vratar Neftčija dobio je samo sučevo upozorenje.

67' Izlazi Fatos Beqiraj, ulazi Ante Rukavina.

65' GOOOOOOOL 3:0 Ivan Krstanović zabio je s 11 metara!

63' Ivan Krstanović sam je jurnuo prema golu, u kaznenom prostoru vratar Neftčija ruši ga, sudac nakon kraće dvojbe sudi jedanaesterac. Saša se pobunio pa zaradio još i žuti karton.

62' Prva velika intervencija Kelave za pljesak maksimirskih tribina. Flavinho je "izvozao" Tonela i zapucao izbliza, ali Dinamov vratar sjajno brani. Nekoliko trenutaka kasnije Badelj je sjajnom reakcijom spasio mrežu plavih.

53' Žuti karton dobio je i Rodriguinho.

52' Leko je pucao, no malo pored gola.

48' Zbog grubog starta požutio je Jerko Leko, a Krstanović ima žuti karton još iz prvog dijela.

46' GOOOL 2:0 Prva akcija u drugom dijelu i pogodak! Strijelac je Ivan Krstanović, a asistirao je Šime Vrsaljko!

Očekujemo početak nastavka...

Prvo poluvrijeme

45' Kraj je prvog dijela.

43' Izlazi Mitreski, ulazi Husejnov.

37' GOOOL 1:0 Dinamo je poveo Badeljevim pogotkom! Sjajno ga je našao Alispahić, kapetan je sam projurio prema šesnaestercu i bez trenutka čekanja plasirao loptu u gol gostiju! U obrani Neftčija zakazao je Sammirov prijatelj Rodriguinho.

36' Prvi korner za Neftči, no bez opasnosti.

34' Na novom maksimirskom travnjaku igra se tek toliko da ne bude skroz dosadno, ali s tribina se već čuju zvižduci. Azere je i dalje teško probiti, a i kad se uspije, akcije nisu do kraja dorađene.

29' Razigrali su se i gosti, jurnuo je opet Belgijac Mpenza i loptu poslao malo pored Kelavine lijeve vratnice.

27' Još jedna konkretna akcija plavih. Sammir je slijeva ubacio u prostor za Beqiraja koji ostaje kratak za 15-ak centimetara glavom...

24' Sammir je namjestio loptu za slobodnjak, nabacio do Alispahića koji šalje loptu pokraj mreže.

23' U nekoliko navrata Mpenza je pokazao ono što je najavljivao – da još nije za staro željezo i da se u Bakuu igra dobar nogomet. Jurčićevi dečki i dalje traže put prema Stamenkoviću...

17' Iz voleja je Mpenza zaprijetio Kelavi, lopta odlazi preko gola... Minutu prije publika se razbudila, prvo nakon Alispahićeva kornera, a onda kada je bivši Šibenikov igrač pao u kaznenom prostoru, a da sudac ništa nije sudio.

13' Najljepša akcija Dinama dosad. Sammir je uposlio neometanog Krstanovića koji je ostao za malo prekratak.

9' Luis Ibanez izveo je još jedan slobodnjak, ovoga puta samo s 20 metara iskosa. Lopta je i ovog puta odsjela u živom zidu Neftčija, odšetala prema petercu, no njihova obrana lako je to riješila.

6' Omjer snaga zasad je izjednačen, Dinamo još nije našao pravi recept za ulazak u šesnaesterac protivnika, ne jure, no ni ne izgledaju loše.

4' Prvi slobodni udarac za Neftči plava je obrana brzo "očistila".

2' Ibanezova lopta nakon prekida završila je u obrani gostiju, a nakon Alispahićeva kornera gosti su brzo raščistili opasnost pred Stamenkovićevom mrežom.

1' Utakmica je počela minutom šutnje za Tomislava Ivića. Maksimir je pun, navijača gostiju nema pa su i na jugu ljubitelji Dinama, a Neftči je izveo prvi udarac.

0' Očekujemo početak susreta...

Očekivani sastavi:

Dinamo: Kelava – Vrsaljko, Tonel, Vida, Ibanez – Leko – Alispahić, Badelj – Sammir – Beqiraj, Krstanović

Neftči: Stamenković – Alessandro, Mitreski, Malikov, Denis Silva – Abišov, Georgievski – Abdulajev, Rodriguinho, Flavinho – Mpenza

Sudac: Anthony Gautier (Fra)

Ključne riječi

Komentara 79

TJ
TataEU-Janez
11:16 14.07.2011.

SI I nemojte ga osim ,,gnjurenja,, i guziti!

ZE
zeitgeist..
20:19 13.07.2011.

Nemremo zgubit. Veli Mamić da ispada ili dINAMO ili on. U svakom slučaju dobitna kombinacija.

OB
-obrisani-
23:17 13.07.2011.

Ovaj kreten Dasovic cjelovremeno gleda kako da napise nesto negativnog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije