Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETO KOLO LIGE PRVAKA

Sjajna Barca slavila protiv lošeg Intera (video)

Pique
AFP
24.11.2009.
u 20:39

Nogometaši Barcelone nisu bili u ugodnoj situaciji prije pretposljednjeg kola skupine F Lige prvaka, no mnogo toga su riješili pobjedom 2:0 protiv milanskog Intera.

Barcelona sada predvodi klubove u skupini F sa osam bodova, te im predstoji gostovanje kod Dinama. Tamo mogu čak i izgubiti, ali ne više od dva pogotka razlike, jer su tu momčad na Camp Nouu pobijedili 2:0 u ranijem dijelu natjecanja.

Inter, pak, mora pobijediti Rubin Kazan na svom terenu, ali čak im i 0:0 odgovara, te ih šalje u osminu finala ovog natjecanja.

Klub iz Milana na Camp Nouu nije pokazao gotovo ništa, te je Barceloni bilo dovoljno tek nekoliko bljesaka da upišu novo domaće slavlje, makar su igrali bez dva ponajbolja igrača, ozlijeđenih Lea Messija i Zlatana Ibrahimovića. U prvom dijelu je Barcelona obavila veliku agresiju prema Juliju Cesaru i to im je bilo dovoljno za dva pogotka i laku pobjedu.

U prvih 45 minuta je Barcelona imala više od 60 posto vremena loptu u svom posjedu, a dva puta su slomili obranu Intera. Prvi put u 10. minuti, pošto je Pique najbolje reagirao nakon kornera i iz blizine pospremio loptu u suprotni kut. U 26. minuti je Barcelona prezentirala jednu od svojih prepoznatljivih akcija.

Xavi je sjajnom asistencijom izbacio samog Danija Alvesa na lijevoj strani, ovaj je zavrnuo u šesnaesterac na drugu stativu, gdje ju je dočekao Pedro Rodriguez i u trku plasirao iza Julija Cesara.

Inter niti nakon toga nije pokazivao interes da napadne ili jednostavno nije bilo znanja. Vezni red je bio potpuno nevidljiv, Milito i Eto'o odsječeni, pa su tako za Mourinhovu momčad minute na Camp Nou prolazile bez da su bilo čime pokazali kvalitetu ili opasnost ugrožavanja nadmoćne Barcelone. Neigranje Wesleyja Sneijdera, uvjerljivo najboljeg njihovog veznog igrača, i ovaj put se pokazao kao ogromni minus.

Inter je ovime upisao prvi poraz u natjecanju po skupininama ove sezone.

Liga prvaka, skupina F, 5. kolo:

Barcelona - Inter 2:0 (Pique 10, Pedro 26)

Rubin Kazan - Dinamo Kijev 0:0

Redoslijed: 1. Barcelona 8, 2. Inter 6, 3. Rubin Kazan 6, 4. Dinamo Kijev 5.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije