Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo - Lyon 1:7

Plava sramota: Za kraj primili sedam komada!

Dinamo (1)
Foto: Sanjin Strukić, Igor Kralj/Pixsell
1/22
07.12.2011.
u 20:45

Dinamo se prvom poluvremenu iznad svih očekivanja nosio s favoriziranim Francuzima, a, na žalost, najteži udarac pretrpio je iz vlastitih redova.

Sve je za plave loše krenulo već u 10. minuti kada je Jerko Leko neopreznim uklizavanjem zaradio prvi žuti karton i tako u startu hendikepirao Dinamove obrambene snage.


Izdržali pet minuta


Na žalost, samo 18 minuta kasnije, već je izletio s travnjaka. Rukama je oborio suparničkog napadača i engleski sudac hladnokrvno ga je poslao u svlačionicu. Od najiskusnijega Dinamovoga igrača najmanje se očekivao ovakav “ispad” nakon kojega su plavi bili osuđeni na grčevitu obranu.

Lekinu pogrešku potvrdio je odmah i sudački ekspert HTV-a Mateo Beusan.

- Leko je zasluženo dobio žuti, odnosno crveni karton, jer je napravio prekršaj nad igrame u obećavajućoj situaciji za pogodak - kazao je Beusan.

Plavi su i s igračem manje sasvim pristojno odolijevali, a jedna kontra donijela je i neočekivan poklon. U 40. minuti vratar Llloris, nakon pokušaja Beqiraja, odbio je loptu, a Mateo Kovačić iz drugoga plana utrčao i zakucao je u mrežu!

Međutim, Dinamo je izdržao samo pet minuta. Cissokho je pokušao centrirati, lopta je pogodila Vrsaljka i prevarila Kelavu, pa je Gomis imao lak posao za izjednačenje.

Inače, Francuzi su u prvom dijelu imali još dvije čiste prigode: Briand je promašio vrata, a Lacazetteu je sjajno obranio Kelava.

Međutim, Francuzi su sve obilato naplatili na početku drugoga poluvremena, kada se Dinamu dogodio potpuni raspad sustava. Nevjerojatno ali istinito: demoralizirani i neorganizirani plavi u prvih su sedam minuta drugoga poluvremena primili čak tri komada! Igrači Lyona gotovo su se ušetavali s loptom u mrežu, dok su ih Dinamovi braniči promatrali, Kelava je bio kao na streljani...

Kada je vidio da plavi cure na sve strane, trener Garde povukao je s travnjaka Lovrena, kojega je publika izviždala, a uveo Lisandra Lopeza. I već mu se isplatilo, jer i Argentinac se vrlo brzo upisao u strijelce. A vrlo brzo Gomis i Briand nastavili su trpati, sve do sedam komada, i naravno da je maksimirska publika opet prionula starome refrenu: “Kruno, odlazi!”

Naime, ovo je najteži Dinamov poraz u povijesti, prvi put primili su sedmicu, a usto, Dinamo je i službeno postao najgora momčad u povijesti Lige prvaka, bez boda i katastrofalnom razlikom pogodaka -19! Do sada je najlošiji bio moskovski Spartak s minus 17. Ovo Dinamovo teško će biti dostignuto...

Ajax izgubio

A Lyon je ovom visokom pobjedom napravio čudo nad čudima i osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka! Naime, Ajax je kod kuće poražen od madridskog Reala 0:3 i, zahvaljujući Dinamovom potopu, gubi drugo mjesto u skupini. Strijelci za Real Madrid u Areni bili su Callejon (14., 90.) i Higuain (42.).

Ostali rezultati Lige prvaka: skupina A: ManCity-Bayern 2:0, Villarreal-Napoli 0:2; B: Inter-CSKA 1:2, Lille-Trabzonspor 0:0; C: Basel-ManUtd 2:1, Benfica-Otelul 1:0, skupina D: Ajax-Real 0:3.

Zagreb Stadion u Maksimiru. Vrijeme prohladno. Gledatelja 20 000 Sudac Mark Clattenburg (Engleska)

STRIJELCI
: 1:0 - Kovačić (40.), 1:1 Gomis (45., Cissokho), 1:2 Gonalons (47.), 1:3 Gomis (48. Briand), 1:4 Gomis (52.), 1:5 Lisandro (64., Lacazette), 1:6 Gomis (70.), 1:7 Briand (75.)

Igrač utakmice: Batefimbi Gomis (Lyon)

Tablica, skupina D:

Real 6 6 0 0 19:2 18
Lyon 6 2 2 2 9:7 8
Ajax 6 2 2 2 6:6 8
Dinamo 6 0 0 6 3:22 0

Tijek susreta:

Dinamo - Lyon 1:7 (40. Mateo Kovačić, 45., 48., 52., 69. Befatimbi Gomis, 47. Maxime Gonalons, 64. Lisandro, 77. Briand)

Kraj.

Ulazi Nikola Pokrivač, Kruno Jurčić zatvara igru, izašao je Mateo Kovačić.

75' 1:7 Dinamo i službeno najlošija momčad Lige prvaka... Što se ne bi i Jimmy Briand upisao u strijelce? Kelava primio sedmi gol.

Žuti karton za Ibaneza...

69' 1:6 I uspjeli su Francuzi! Gomis postiže gol!!! Lyon je u 2. krugu. Zasad. A Dinamo postao doslovce kanta za napucavanje. Usred Zagreba.

Gledatelji polako odlaze sa stadiona, zvižde, viču "Kruno odlazi", a Lyon juri, treba im još jedan gol da preskoče Ajax i odu drugi krug.

64' 1:5 Tek je ušao u igru, a Lisandro zabija gol, i to Kelavi kroz noge... Za kraj će Dinamo "napuniti" i u Zagrebu...

55' Prva izmjena Krune Jurčića, izlazi Beqiraj, ulazi Mario Šitum.

54' Dejan Lovren ide na tuširanje, ulazi Lisandro Lopez... Real vodi u Amsterdamu 2:0, Lyonu je potreban još jedan gol.

52' 1:4 Bafetembi Gomis! Evo još jednog gola... Ovo je potpuni potop modrih. I opet isti igrač, Gomis... Katastrofa

48' 1:3 Bafetembi Gomis! Plavi su bili u nokdaunu, a već minutu kasnije brza akcija Lyona, Briand opet kod lopte, ovaj puta gura za Gomisa koji je lako prevario Kelavu.


47' 1:2 Maxime Gonalons! Nakon brzog kornera s desne strane, Briand je pucao, pogodio Gonalonsa koji koljenom uspijeva gurnuti loptu u mrežu

Poluvrijeme.

45' 1:1 Bafetembi Gomis! ... Na lob Cissoka, lopta je preskočila Kelavu, došla do gol linije, a Šime ju je propustio skinuti s noge Bafetimbi Gomisa...

40' 1:0 Dinamo vodi, strijelac Mateo Kovačić!!! Beqiraj je dva puta pucao ravno u vratara, da bi napokon Kovačić uzeo loptu i pokraj uspavanog Dejana Lovrena gurnuo loptu u praznu mrežu!

36' Odlično je potegnuo Ibanez po lijevoj strani, pretrčao braniča, ušao sam u šesnaesterac, pucao, vratar Lyona odbio, ali nitko od plavih nije uspio natrčati na loptu i matirati Francuza.

30' Okušao je udarac i Dejan Lovren, opalio sa 30 metara. Bio je precizan, uputio loptu u donji lijevi kut, ali dobro ga je pročitao Dinamov vratar

28' Jerko Leko dobio je žuti karton, nažalost, drugi, dakle crveni.... Dakle Dinamo će 60 minuta igrati s igračem manje. Na vrhu šesnaesterca srušio je, odnosno povukao za ruku Gomisa. Radi se o najiskusnijem Dinamovom igraču.

20' Sammir je opet u prilici, puca sa sedam metara ravno u Llorisa. Šteta, trebalo je to zabiti..

17' Gomis je opalio, ovaj puta Kelava na mjestu.

15' Sjajna prilika za Lyon, Briand je opasno pucao s desne strane iskosa, Kelava je bio nemoćan, ali otišlo je pokraj vrata.

11' Prema prvom dojmu, Dinamo bi mogao do prvih bodova. Francuzi su potpuno uspavani.

7' Jerko Leko dobio je žuti karton, pa neće moći igrati u sljedećoj utakmici Lige prvaka. Kad god to bude...

5' Dinamo dominantniji na početku, Sammir iz daljine okušavao udarac, ali odlazi visoko pokraj gola. Davor Šuker, koji je na tribinama, prima se za glavu.

1' Susret je počeo, prvi napad imaju gosti.

0' Očekujemo početak prvog dijela... Dejan Lovren najavljen je u prvom sastavu.

Dinamo (4-5-1)

Kelava - Vrsaljko, Ademi, Vida, Ibanez - Badelj, Leko, Sammir, Callello, Kovačić - Beqiraj Klupa: Lončarić, Tomečak, Šitum, Alispahić, Porkivač, Rukavina, Krstanović  Trener: Remi Garde

Lyon (4-4-2)
Lloris - Kone, Lovren, Dabo, Cissoko - Fofana, Lacazette, Gourcuff, Gonalons - Gomis - Briand Klupa: Valverde, Cris, Reveillere, Grenier, Ederson, Lisandro Trener: Kruno Jurčić

Ključne riječi

Komentara 417

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
22:49 07.12.2011.

O čemu priča Jurčić?

OR
ordinaryhandsome
22:49 07.12.2011.

Nema tu ništa pozitivno od prvog dana moj Kobra... Al poštujem one koji nalaze takvo što u.. Dinamu.

XI
xiulo
21:14 07.12.2011.

leki dat da cjepa drva bar nešto korisno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije