Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poljudsko čudo se dogodilo HAJDUK - DINAMO BUKUREŠT 3:0

Hvala, bijeli! Osvjetlali ste obraz HR-nogometa

Hajduk - Dinamo Bukurešt (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/21
05.08.2010.
u 20:12

Trijumf Stanka Poklepovića! Dočekan je zvižducima, a taktiku je doktorski postavio, potpuno je razbio Rumunje!

Hajduk je napokon napravio europski iskorak, priredio senzaciju. Splićani su u uzvratu 3. pretkola Europske lige 3:0 (3:0) svladali Dinamo i na taj način anulirali poraz od 3:1 iz Bukurešta.

Bio je to uvod kao iz snova. Hajduka oluja otpuhala je Dinamo, u 22. minuti Splićani su vodili 2:0, bili su u 4. pretkolu Europe. Hajduk je pred punim Poljudom, bilo je više od trideset tisuća navijača, briljirao. Već u 12. minuti Vukušić je, nakon proigravanja Tomasova, najavio da se sprema čudo. Iz teške situacije mladi reprezentativac šutirao je u Curcin bliži kut i pogodio za veliko slavlje u Poljudu.

Deset minuta poslije zavladalao je pravo ludilo na Poljudu. Anas Sharbini našao se na desnom krilu, ubacio prizemnu loptu, a Brkljačin udarac završio je u mreži – 2:0 za Hajduk. A za jednu od najljepših Hajdukovih europskih priča pobrinuo se Marin Tomasov u 38. minuti.

Dugo je vukao loptu, petljao, činilo se da je već izgubljena, a onda je odapeo s oko 25 metara. Bio je to udarac u maniri najvećih svjetskih majstora, top Tomasova završio je u gornjem lijevom kutu nemoćnog Curce. Poljud je eksplodirao, poludio, raspalio se... Hajduk je poveo 3:0.

Kada je Potrugalac Xistra dao znak da je gotovo prvo poluvrijeme trideset tisuća navijača gladnih europskih prolaza diglo se na noge, pozdravilo svoje heroje koji su odigrali kao u transu. Nikada u povijesti Hajduk nije odigrao takvo europsko poluvrijeme.

Stanko Poklepović se od trenera koji je dočekan zvižducima na početku utakmice pretvorio u junaka. Odlično je postavio igru, Hajduk je napadao preko duplih bokova, Brkljaču je gurno prema naprijed, a Andrić je kontrolirao zbivanja ispred zadnje linije. Iskusni Dinamo bio je pregažen, slomljen, razbijen...

Imali su što vidjeti izaslanici Liverpoola, PSG-a, Wolfsburga, Zenita, Kölna i drugih klubova koji su došli pogledati Ibričića, Strinića, Anasa Sharbinija i društvo. A onda u nastavku skroz drugačija slika. Hajduk se povukao, Dinamo je posve dominirao. Na sreću, Rumunji to nisu kaznili i bijeli idu u doigravanje za Europsku ligu, odnosno za ždrijeb koji je na rasporedu u petak.

Europska liga, 3. pretkolo:

Hajduk - Dinamo Bukurešt 3:0

Stadion: Poljud.

Vrijeme: ugodno.

Gledatelja: 30000.

Sudac: Carlos Xistra (Portugal) 6

Strijelci: 1:0 Vukušić (12, Tomasov), 2:0 Brkljača (22, An. Sharbini), 3:0 Tomasov (38)

Igrač utakmice: Marin Tomasov

KRAJ SUSRETA! - Hajduk je u drugom dijelu obranio fantastičnih 3:0 iz prvog dijela i šokirao favoritizirane Rumunje!

90' Još 4 minute sudačke nadoknade!

88' Posljednja izmjena večeras. Umjesto napadača Vukušića ulazi branič Vejić.

86' Još jedan žuti karton za goste, ovog puta za Homeija.

85' Uspjeli su 'bili' zaustaviti nalete Dinama i u posljednjih pet minuta su prebacili igru na gostujuću polovicu.

82' Portugalski sudac je žuti karton sad pokazao i vrataru Subašiću.

80' Pokušao je Cristea sa 16 metara iz okreta, ali udarac na svu sreću odlazi pored Subašićevih vrata.

77' Druga izmjena Hajduka na susretu. Umjesto Tomasova ulazi Režić.

74' N'Doye je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Ibričićem u polukontri. Dinamo je minutu prije imao jako dobru akciju, ali povratna lopta na 11 metara ne pronalazi nikoga od rumunjskih napadača. Još 15 minuta, prije straha nego nade...

70' Umjesto Brkljače ulaze Trebotić, a kod Dinama izlazi Torje, a ulazi Munteanu.

65' Lukavo je pokušao Ibričić sa 20-tak metara iskosa iz slobodnog udarca! Međutim, Curca je paradom spasio svoja vrata. Kakav bi to pogodak bio! Lopta je išla u sami gornji desni kut!

64' Još jednom je Hajduk opasno živio nakon kornera gostiju. Međutim, pitanje je mogu li 'bili' preživjeti još punih 25 minuta ovakvog pritiska ako sami ne naprave nešto u napadu.

62' Odlično su pokušali Rumunji proigrati svog napadača, ali istrčali Subašić na 30 metara izbacuje loptu ispred protivničkog napadača.

61' Umjesto Niculaea kod gostiju ulazi Cristea.

57' Sve fijuće oko domaćeg gola! Subašić je dva puta bio na mjestu, a Dinamo izvodi već svoj četvrti korner u 12 minuta drugog dijela. Kone je bio neprecizan nakon ubačaja.

56' U tri poteza je Dinamo došao do najizglednije prilike na susretu. Probili su po lijevoj strani, ubacili po travnjaku za Cristeu koji sa 11 metara gađa netom iznad Subašićevog gola. Vrlo opasno!

54' Povukao je Vukušić izgledan kontra napad, ali nije uspio proigrati usamljenog Sharbinija na drugom kraju kaznenog prostora.

53' Hajduk se potpuno povukao na svoju polovicu terena, a glavno pitanje je - zašto? Dinamo je izgledao kao grogirani protivnik kojeg treba nokautirati s još nekoliko pogodaka, a sada Rumunji kontroliraju ritam igre.

51' Prvi puta su Rumunji priredili "strku" u Hajdukovom kaznenom prostoru. Subašić je morao spašavati i braniti udarac sa 10 metara iskosa, a zatim obrana izbija nakon kornera gostiju.

Početak drugog poluvremena - Nema izmjena.

Kraj prvog poluvremena - Kakvih 45 minuta Hajduka na Poljudu! U fantastičnoj atmosferi koju je stvorila Torcida, 'bili' su utrpali tri pogotka potpuno neprepoznatljivom Dinamu, koji se "nije pojavio" u Splitu još. Svaka čast i nadamo se da će uspjeti odigrati tako i drugih 45 minuta!

42' Ibričić je srušen na 19 metara, ali portugalski sudac svira prekršaj splitskog igrača. Zbog prosvjeda reprezentativac BiH dobiva žuti, potpuno nepotreban, karton.

38' Nakon što je zabio jedini gol Splićana u prvom susretu, Marin Tomasov je još jednom razveselio sve navijače Hajduka! Fantastično je povukao sa 25 metara i ukopanom Curci zabio treći pogodak ove večeri u gornji lijevi kut!

38' GOOOOL!! 3:0!! Tomasov! Poljud je u ekstazi!!

34' Rumunji postaju sve nervozniji, prvi žuti karton zaradio je Cristea zbog povlačenja za dres s leđa.

28' Umjesto Garata ulazi Homei.

28' Gosti su u nekoliko narednih minuta nakon što su pali u "nedozvoljeni minus" podigli razinu igre i nakon pokušaja izvan okvira vrata sada pogađaju unutar vrata, ali brani Subašić.

22' Senzacija je na vidiku već nakon 22 minute uzvratnog susreta! Mario Brkljača je natrčao na loptu koja je stigla s desne strane kaznenog prostora Dinama te sa 12-tak metara matirao nemoćnog Curcu koji nije vidio loptu do posljednjeg trenutka.

22' GOOOL! 2:0! Brkljača!!

19' Ibričić je odlično ubacio s lijeve strane, lopta prolazi sve i rumunjski vratar ju jedva zaustavlja, kao i pokušaj s druge strane. Hajduk leti na krilima vodstva i pozitivne energije!

15' Torcida je podigla transparent u čast Oluje i hrvatskih branitelja: "Za te godine pobjede junačke na ponos i slavu čitave Hrvatske, u spomen na sve vitezove pale šaljemo poruku vječne zahvale"

11' Odličan početak 'bilih'!!! Vukušić je dobio odličnu loptu u 'for' od Tomasova, bio brži od svog čuvara na desnoj strani kaznenog prostora i sa 15 metara pogodio bliži kut gola Curce! Još jedan gol do mogućeg prolaza!

11' GOOOOL! Hajduk vodi 1:0 Vukušić!

10' Pokušavaju Splićani najviše preko krilo, ali su zasad u nekoliko izglednih situacija uhvaćeni u zaleđu. Rumunji vrebaju iz kontre, ali nisu imali izglednih prilika ili šansi da ugroze Subašića.

4' Od početka je Hajduk na krilima raspjevane Torcide krenuo po pogodak, ali je zasad rumunjska obrana čvrsta i sigurna.

1' Hajduk je prvi krenuo s centra.

Od 20.30 sati uživo pratite uzvratni susret između Hajduka i Dinama iz Bukurešta.

Na Poljudu se skupilo oko 28 tisuća gledatelja.

Početni sastavi:

Hajduk: Subašić, Strinić, J. Buljat, Maloča, Tomasov, Oremuš, Brkljača, Andrić, Ibričić, Anas Sharbini, Vukušić

Dinamo B.: Curca, Pulhac, Moti, Kone, Niculae, Ganea, Cristea, Torje, Scarlatache, N'Doye, Garat

Sudac: Carlos Xistra (Por)

Komentara 82

OB
-obrisani-
11:07 06.08.2010.

Dinamo Bukurešt je velik i moćan klub,igra u osmoj najjačoj ligi Europe,nisam vjerovao da ga Hajduk može izbaciti. Svaka čast Hajduku,svim igračima i fantastičnoj Torcidi,a naročito doktoru Špaci koji je u potpunosti taktički nadigrao i pomeo moćnog suparnika!

EL
elephant
23:48 05.08.2010.

tetrijebzg, može te biti sram

SB
sbb
09:07 06.08.2010.

Svaka cast momcima za borbenost i Spaci za strategiju i motivaciju. A za publiku i navijace da ne govorim. Tocka na \'i\' jednom lijepom hrvatskom blagdanu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije