Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA – IZRAEL 3:1

Poluvrijeme za deset! Kakav šou Dudua i Luke

Hrvatska Izrael (1)
Foto: Pixsell
1/20
Autori: Tomislav Dasović, Antonela Vukorepa/VLM
06.09.2011.
u 21:52

Eduardo sada ima 21 pogodak za vatrene, a vodeći je Šuker sa 45.

Maksimirska publika nakon prvog poluvremena pokazala je palac dolje Bilić Boysima, a na kraju utakmica ispratila ih je ovacijama. Kakvih razočaravajućih prvih 45 minuta i kakva rapsodija i preokret u drugom poluvremenu, šou Modrića i Eduarda za pamćenje i novi nokaut Izraelaca!

Ognjen Vukojević sve je zakuhao u 44. minuti, pogrešno predana lopta u sredini terena, munjevita kontra Izraelaca, dodavač Benayoun izgurao je neopreznoga Šimunića, Tomer Hemed pobjegao Lovrenu i pokraj Pletikose zabio za 0:1. Baš kada se to najmanje očekivalo, kada se činilo da su Izraelci na aparatima, da ne mogu izdržati silovit pritisak Hrvata.

Šok u 5. minuti


Međutim, koliko god siline i želje bilo, Hrvati su ostali nedorečeni u gradnji igre i u razbijanju vrlo pokretljive suparničke obrane. Nikica Jelavić stalno je imao dvojicu braniča na leđima, Mandžukić je bio neraspoložen, kao i Luka Modrić, a jedini konkretan bio je Niko Kranjčar. On je bio autor jedinoga ozbiljnoga pokušaja kockastih u prvom dijelu, u 26. minuti, kada je s 20 metara pucao pokraj vratnice.

Inače, stvari su krenule loše već od početka utakmice. Maksimir se zaledio u 5. minuti kada je Kayal pucao sa 25 metara, a lopta se odbila od Benayouna u mrežu. Međutim, kapetan Izraela bio je u zaleđu i pogodak je opravdano poništen.

Odmah potom solidna situacija za Lovrena, koji glavom puca pokraj gola, a u 12. minuti čista šansa za Izraelce: Zahavi je sam pred Pletikosom, ali puca vrlo loše, ravno u vratara. Izraelci su, kao i puno puta dosada, tvrd orah i uopće ne izgledaju kao momčad koja je izgubila sve izglede za plasman na EP.

Ali, kakav je to bio raketni start Hrvatske u nastavku: Luka Modrić odlučio se u 47. minuti na udarac sa 25 metara i neobranjivo pogodio u rašlje! Golčina kakva se ne pamti i strašan impuls za vatrene!

Izraelci su počeli paničariti i gubiti glavu, pa je Tal Ben Haim u 52. minuti brutalno pokosio Eduarda i dobio crveni karton. A tri minute kasnije Eduardo, na izvrsno dodavanje Modrića, hladnokrvno pogađa za 2:1. U samo deset minuta u silovitim naletima razbijen je izraelski bunker...

Kapetan preoštar

Tu nije bio kraj: Dudu odmah nastavlja svoj šou i u 57. minuti velemajstorski pogađa za 3:1. Time postaje prvi reprezentativac nakon Davora Šukera koji je postigao više od 20 pogodaka za Hrvatsku. Dudu je sada na 21!

Na žalost, Darijo Srna pretjerao je u žustrini i dobio žuti karton, eliminacijski, te neće predvoditi vatrene u Ateni protiv Grka, u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto. No, nije ga bilo ni u Tel Avivu pa smo slavili...

Hrvatska – Izrael 3:1

Tijek utakmice

Drugo poluvrijeme

Kraj je utakmice.

88' Kalinić mijenja Jelavića.

81' Jelavićev gol poništen je radi zaleđa.

76' Žuti karton dobio je Strinić zbog, valjda, simuliranja u šesnaestercu. A start je izgledao takav kao da je jednostavno morao proklizati po travi...

70' U gadnom sudaru Srna si je raskrvario glavu, kao i Hemed, no nastavljaju dvoboj sa zavojima oko glave.

68' Shechter je ušao, Zahavi izašao.

67' Imao je Dudu priliku i za hat-trick, ali stigne još do kraja susreta...

62' Srna je požutio zbog jednog duela, što znači da neće moći igrati u Grčkoj.

57' GOOOOOL 3:1 Eduardo je još jednom strijelac! Modrić je ponovno asistirao, lopta je u letu doletjela do duela Dudua i jednog Izraelca, zapravo je sve više izgledalo kao autogol, no službeno se pogodak piše hrvatskom Brazilcu!

57' Golasa je ušao, T. Cohen izlazi iz igre.

55' GOOOOOOL 2:1 Modrić ga je sjajno proigrao, a Eduardo s 10ak metara u trku samo prebacio loptu preko Aouate kao u svojim najboljim izdanjima u kockastom dresu!

54' Slobodni udarac Izraelaca sjajno je obranio Pletikosa. Lakše se diše u nastavku...

51' Ben Haim dobio je izravni crveni karton zbog krvničkog rušenja Eduarda. Pogodio ga je visoko, džonom u koljena točno ispred suca.

47' GOOOOOOOL 1:1. Luka Modrić zabio je sigurno jedan od najljepših golova u karijeri! S 20ak metara s lijeva, iskosa, iz mjesta je opalio volej u rašlje izraelske mreže!

46' Ostali su u svlačionici Ćorluka i Vukojević, a ušli su Eduardo i Dujmović.

Prvo poluvrijeme

45+3' Otišlo se na odmor, s pogotkom u mreži, lošom igrom, Thompsonovom ''Lijepa li si'' te zvižducima Maksimira.

44' GOL 0:1 Nakon ubačaja Benayoun je primio loptu pa odmah uposlio Hemeda koji pored nekoncentrirane naše obrane, Lovrena i osobito Šimunića, bez problema matira Pletikosu.

39' Tribine već neko vrijeme zvižde pa su naši prebacili u 'petu brzinu'. Strinić se s lijeve strane gola našao u prilici i zapucao, ali Izraelski vratar i dalje je na visini zadatka.

34' Nikica Jelavić je ostao sam s Aouateom, pokušao ga obići, ali izraelski vratar na kraju je uspio odbiti loptu u korner nakon kojeg - ništa opasno.

32' Izraelci su teški za probiti u kaznenom prostoru koliko god se mi trudili.

26' Sjajan pokušaj Nike Kranjčara! S 20ak metara plasirao je loptu između dva igrača, a odlazi malo pored Aouateove lijeve vratnice.

23' Ponovno nitko ne pazi na Zahavija koji je neometan s 20ak metara pucao, no u Pletikosu. Naši nogometaši trude se skrojiti akciju, ali nedostaje im ritma.

18' Ćorluka je sam prošao po desnoj strani, Srna ubacio u peterac, ali Jelavić u skok radi prekršaj na golmanu.

17' Darijo Srna inače solidno izvodi slobodne udarce, no ovaj, s 25 metara, otišao je u gol-aut...

12' Naša obrana nije se dogovorila najbolje tko će čuvati Zahavija, no srećom Pletikosa je bio na mjestu.

10' Ćorluka se našao u solidnoj prilici za šut pa se i okušao, ali prilično kilavo pa vratar Izraelaca to lako brani.

7' U prvim minutama utakmice bolje se snalaze gosti i bolje su postavljeni na terenu, no tek je počelo, možda se naši dečki i 'sastave'.

6' Uzvratio je Lovren pokušajem glavom u bliži kut, no Aouate 'skida'.

5' GOL ZA IZRAEL PONIŠTEN JE ZBOG ZALEĐA. S otprilike 18 metara pucao je Kayal, lopta je putem dodirnula Benayouna koji je bio u nedozvoljenoj poziciji i otišla Pleti iza leđa.

2' Slobodni udarac Izraelaca otišao je iznad Pletikosinog gola. Pucao je Eran Zahavi.

1' Počela je utakmica. Gosti igraju u u plavim, a Bilićevi dečki u kockastim dressovima.

Očekujemo početak prvog dijela. Odsvirana je Izraelska himna, a hrvatsku su zajedničkim snagama otpjevali Goran Karan, Mladen Bodalec, Giuliano... Inače, na Maksimiru se okupilo tek 15ak tisuća gledatelja.

Očekivani sastavi

Hrvatska: Pletikosa, Strinić, Šimunić, Lovren, Ćorluka, Vukojević, Srna, Modrić, Kranjčar, Jelavić, Mandžukić

Izrael: Aouate, Ben Haim, Gershon, Kaya, Twatha, Hemed, Benayoun, Zahavi, Khutaba, Harzush, Cohen

Sudac: Velasco Carballo (Španjolska)

Na Malti je išlo glatko, tri boda lako su pospremljena, no Bilićeva momčad Izraelce u Maksimiru mora pobijediti misli li izbjeći komplikacije i živciranja oko plasmana na Euro. Pobijede li kockasti, imaju sigurne šanse za izravan put u Ukrajinu i Poljsku te da se osiguraju kao najbolja drugoplasirana momčad. Za prvo mjesto tada bi igrali 7. listopada u Grčkoj, no tada bi i remi (uz pobjedu nad Latvijom), značio da ćemo izbjeći dodatne kvalifikacije. Sve ostale kombinacije donose mnogo kalkulacija u kojim bi nam i drugi krojili sudbinu.

Ključne riječi

Komentara 223

GE
geonosis3
21:01 06.09.2011.

KRANJČAR : IZRAEL 0:1

SA
santos008
22:12 06.09.2011.

1:1

Avatar potrosnja-goriva.net
potrosnja-goriva.net
20:53 06.09.2011.

di ste sada ovi hvalioci Modrića? Igra li uopće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije