Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Belgija - Hrvatska 0:1

Niko darovao Biliću dobro otvaranje 2010.

Luka Modrić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/10
03.03.2010.
u 20:45

Igra s tri igrača u zadnjoj liniji nije pokazala osobitu dobit ni u obrani, a ni bokovi nisu bili ubojitiji nego inače. Pred kraj utakmice Darijo Srna dobio je udarac kojeg sudac nije vidio.

Hrvatska je 2010. godinu otvorila pobjedom, slavili su izabranici Slavena Bilića nad Belgijom, pobijedili su u Bruxellesu 1:0 zahvaljujući odličnom udarcu Nike Kranjčara koji je tako izborniku darovao lijepi start u novu sezonu, nadu da će nove kvalifikacije biti mnogo bolje negoli prošle u kojima je Bilić s Hrvatskom bio neuspješan.

Neuigrani eksperiment

Bilić je uveo neke očekivane, ali i neke neočekivane promjene u svoju momčad. Naime, očekivalo se da će pokušati igrati s tri igrača u zadnjoj liniji (Ćorluka, Križanac i Šimunić), s time da su bočni Srna i Čale imali uobičajene zadatke i u defenzivi, ali u osnovi su stajali ispred zadnje linije.

No, Bilić je pomalo neočekivano, pogotovo u takvoj igri u kojoj lijevi bočni igra više prema naprijed, prednost dao Čali u odnosu na Pranjića. A u napadu je Ivici Oliću u startnoj postavi priključio Matu Bilića, igraču iz Primere dao je prednost u odnosu na Eduarda, Klasnića i Mandžukića.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo baš dojmljiv nogomet, bilo je povremenih nesporazuma u našoj obrani zbog neuigranosti te nove formacije, a ni prema naprijed igra nam nije bila blistava. Doduše, Čale je imao prvi priliku u koju ga je izbacio Kranjčar, ali umjesto da tuče – lopta je bila na njegovoj lijevoj nozi – tražio je Olića među tri suparnička igrača.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu pripremio je Luka Modrić, probio se po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i povratnom loptom pronašao Matu Bilića. S desetak metara napadač Sporting Gijona promašio je vrata.

Belgijci su bili prilično agresivni, ali nisu ni oni pokazali ništa posebno, ništa više od puke borbenosti.

Golčina s 20 metara

U nastavku je, slično kao Bilić u prvom dijelu, promašio Luka Modrić, tukao je nakon Srnine povratne lopte, visoko, visoko preko vrata. Rano se u nastavku ozlijedio Križanac, pa se Hrvatska vratila igri s četiri igrača u zadnjoj liniji.

I kad je izgledalo da se ništa posebno neće događati, Niko Kranjčar povukao je loptu od centra i s nešto više od 20 metara opalio. Lopta je imala malo čudnu putanju, ali vratar Belgije reagirao je katastrofalno, promašio je loptu koju je želio “boksati” i Niko je postigao pogodak. A taj se pogodak pokazao kao pobjednički. Iako razloga za slavlje nakon osrednje partije baš i nema.

Komentara 14

TH
than
22:55 03.03.2010.

Pa OK. Prijateljska je utakmica i tu se svasta isprobava. Ali je bilo dosadno do bola.Inace na svjetskom ima jos dosadnijih ekipa, tako da...

DA
dabar
00:34 04.03.2010.

Srbija se pripremala za svetsko prvenstvo. A, hrvatska ?Znam. Da gleda utakmice.

Avatar sizif
sizif
22:00 03.03.2010.

Ja ovo gledati više ne mogu... Kao da je prvoligaška u Osijeku, Vinkovcima... Tužno, ružno i dosadno. Nikakvo čudo da ni jedna ekipa nije na svjetskom. Nije im tamo ni mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije