Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BONAČIĆ O HAJDUKU

'Uz upravu se moraju vezati i navijači '

Joško Svaguša
Ivana Ivanović
06.12.2009.
u 19:35

Bonačić je, nakon zaključenja posla u Iranu, već mjesec i pol u Splitu. Ali, u poljudske kancelarije baš i ne svraća.

– Kao navijač idem na tribine, ne želim sudjelovati u tome. Nema formule, u nogometu 2 + 2 ne mora biti četiri. Možeš ispuniti sve faktore, ali ima i onaj koji se zove sreća i na njega ne možeš djelovati. Imam 800 utakmica iza sebe, znam što govorim. U Hajduku nema klime, da bi ruža rasla treba klimu, ne može rasti u snijegu. Trojstvo je nužno, uprava, stožer i igrači. I na to se moraju nadovezati navijači. Jer, oni su uvijek u pravu, oni su mušterije, oni plaćaju – rekao je Bonačić.

Prazne tribine hrvatskih stadiona Luka Bonačić doživljava na svoj način.

– Nogomet mora biti kulturni doživljaj, kao da ideš u kazalište. Tako je vani. A u nas? Sve se preokrenulo, ljudi se boje za sebe, obitelj. Kod nas je nemoguće zamisliti da jedan kraj drugog sjede navijač u Hajdukovu i Dinamovu dresu. A vani je to normalno. Zbog takvih stvari naš se nogomet u idućih dvadeset godina neće promijeniti. Dok se o utakmici priča u stilu “šta ću ić’ izgubit glavu, riskirat”, neće biti dobro. Država ne funkcionira normalno pa svaki dan netko završi u zatvoru – objašnjava Luka Bonačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije