Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK VELIKANA

Umro Vinko Cuzzi u 72. godini života

VInko Cuzzi
VL
08.12.2011.
u 23:27

U četvrtak je u Zagrebu, u 72. godini života, umro Vinko Cuzzi, Hajdukova legenda. Rođen je 11. srpnja 1940. godine u Splitu, a prvi mu je trener u mlađim kategorijama bio Bajdo Vukas

Za seniorsku momčad bijelih debitirao je 1958. godini i za njih je igrao 11 godina. Za Hajduk je odigrao 434 utakmice i zabio četiri pogotka. Cuzzi je bio kapetan splitske momčadi koja je osvojila Kup bivše države u sezoni 1966./67. Igrao je još za Split i Lausanne (Švicarska).

Za reprezentaciju bivše države odigrao je osam utakmica, a debitirao je u prijateljskoj utakmici protiv SSSR-a u Moskvi 4. rujna 1965. godine. U Hajduku je igrao na poziciji desnog bočnog braniča i posljednjeg igrača obrane. Bio je vrlo specifičan igrač, oštrog udarca i izvanredno brz, bio je razarač i graditelj igre.

Nakon nogometne karijere Cuzzi je bio je klupski dužnosnik u Hajduku, diplomirao je pravo te bio sudac Županijskog suda u Splitu. Bio je član uprave bijelih, predsjednik skupštine te nositelj zlatne Hajdukove kapetanske trake.

Vinko Cuzzi u tuzi je ostavio suprugu Ranku i sina Ivu, koji je nekoć također igrao za Hajduk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije