Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epilog iz Australije

Uhićena četiri srpska navijača, sedam ih izbačeno sa stadiona

ratko mladić transparent
AFP/Pixsell
08.06.2011.
u 12:07

Srpski su se navijači "malo" zanijeli na prijateljskoj utakmici Australije i Srbije u Melbourneu

Osim što su izvjesili transparente podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću, australski Srbi razbijali su boce oko stadiona i na njemu te palili baklje među publikom u kojoj je bilo žena, djece, starijih...

Epilog pokazivanja balkanske "kulture" bilo je uhićenje četiri Srba, a njih još sedam izbačeno je sa stadiona zbog divljanja i pijanstva.

– Ti su idioti mislili da jednostavno mogu upaliti baklje u publici! Jer je to kao njihov način gledanja utakmica... – istaknuo je inspektor melbournske policije Mick Beattie naglašavajući da je razočaran kako su se uspjeli provući pored stadionskog osiguranja.

Uhićeni su kažnjeni sa 380 australskih dolara (oko 2000 kuna), a Australski nogometni savez doživotno im je zabranio dolazak na sve domaće i međunarodne nogometne utakmice.

Australska policija javlja da je na utakmici korišten i laser te da je uništeno nekoliko sjedalica.

– Kazne su premale i treba ih povećati kako bi se spriječile ovakve stvari – piše u priopćenje policije savezne države Victoria.

Jedan od transparenata na utakmici glasio je: Smrt Tadiću, sloboda Mladiću.

Veleposlanik BiH Damir Arnaut istaknuo je da je bio zgrožen kad je vidio transparente podrške Mladiću.

– Izrađivanje takvih poruka samo govori o ljudima koji su ih napravili jer su time zapravo podržali pokolj 8000 civila u Srebrenici – istaknuo je Arnaut.

U Melbourneu prebiva velika srpska nacionalna zajednica, a ovo nije prvi incident koji se dogodio u tom gradu. Na Australian Openu došlo je do sukoba srpskih i bosanskih navijača za vrijeme i nakon meča Srbina Novaka Đokovića i bosansko-hercegovačkog tenisača Amera Delića.

Komentara 2

DU
Deleted user
09:16 09.06.2011.

A čuj Booy , pa oni su sami rekli da oni nisu \"umetnici nego ratnici\" , a ja sam mišljenja da nisu ni to. Ja jedino što bih im priznao da su dobri \"traktoristi\" !!!!

B6
Booyaka 619
12:16 08.06.2011.

A je im crtež, kao da su ga pravila retardirana djeca predškolskog uzrasta... Nema šta, pljunuti Mladić.. Ali stvarno za pljunuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije