Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se na Fifu

Uefa i klubovi dogovorili brisanje prijateljskih u kolovozu

 Karl-Heinz Rummenigge
Reuters
28.02.2012.
u 14:04

Igrači bi, prema dogovoru Uefe i klubova, bili obvezni nastupiti na samo jednom velikom turniru godišnje, pa je upitno što je s olimpijskim godinama poput ove, kad se igraju i Euro i olimpijski nogometni turnir.

Predstavnik 201 vodećeg europskog nogometnog kluba Karl-Heinz Rummenigge slavodobitno je objavio veliki pomak u pregovorima s Uefom i otkrio da je s krovnom europskom nogometnom kućom dogovoreno ukidanje prijateljskih utakmica reprezentacija u kolovozu, koje su bile trn u peti klubovima.

Ipak, bivši njemački nogometaš naglasio je da svoje odobrenje za tu promjenu mora dati i Fifa, a s njom pregovori baš i ne stoje najbolje u ovom trenutku.

Promjene u kalendaru reprezentativnih obveza značile bi da bi u dvogodišnjem razdoblju bilo devet prijateljskih utakmica u paru (primjerice srijeda-subota) te nijedna samostalna. Točnije, kada bi se reprezentacija okupila za prijateljsku utakmicu, ne bi bilo moguće odigrati samo jednu. K tomu, finalni turniri svih konfederacija trebali bi biti završeni najkasnije do sredine srpnja, a igrači bi bili obvezni igrati samo jedan međunarodni turnir (Euro, SP, Olimpijske igre) godišnje.

Osim toga, dogovorena su i osiguranja za igrače koji nastupaju na Euru, počevši od ovogodišnjeg. Trenutačno fond za odštete klubovima u slučaju ozljede igrača iznosi 55 milijuna eura, ali on bi se trebao povećati.

Ugovor o osiguranju potpisan je i vrijedit će do 2018. godine.

Komentara 2

CU
cupus
14:17 28.02.2012.

Na Olimpijadu bi i trebali ici samo igraci do 19 god

VK
vječni krojf
14:59 28.02.2012.

Tako je cupus.Mladim igracima treba dati sansu da se dokazu, a i radi daljnjeg morala tih mladica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije